Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik
wiec mam komputer z procesorem Intel Celeron 400MHz poszukuje do niego odpowiedniej dystrybucji Debian (starczej)
generalnie jestem zachwycony tym komputerem ^^ nawet myszke ma na com'a ^^ i klawiature na ta taka wielka wtyke :P
oczywiscie ten linux bedzie chodzic tylko i wylacznie w trybie tekstowym
ps. mile widziane linki do wersji cd
Ostatnio edytowany przez blinki (2009-11-09 15:14:23)

Moderator Mamut
po co "starcza" ... mozesz spokojnie dac Lenny ... jak masz >= 128M RAM to nawet z KDE ...

Ojciec Założyciel
Ja mam jeszcze Siemensa z Celerkiem 333. Lenny na tym chodzi spokojnie, dajesz lekkie środowisko oooo fluxa np (azhag będzie Cię kochał) i woile

Smoleńsk BULWA!

Potwierdzam to co powiedzieli @Bodzio i Bercik - ja ostatnio na 486DX (tak tak nie żart ;p) załączyłem Starszego knoppera (sprzed 2-3 lat) z KDE :D załączał się przez godzinę (z płytki CD) ale wstał ;].
Bez trybu graficznego to nawet na TAKIM staraku możesz nowe distro stawiać bezproblemowo (ten twój to super komp pod router (o czym się przekonałem - jakiś czas temu stworzyłem sobie AP w oparciu o Debian Testing, komp nieco mocniejszy: PIII 450, 384 MB RAM (tylko przez to że nie chce mi się wyciągać - i na 32 by ruszył), sieciówka WIFI TP-Linka + hostapd i już fajny niewieszający się AccessPoint powstał). Jedyne "ale" może byś w przypadku jakichś dziwacznych starych chipsetów które po prostu wyleciały z jajca 2.6 - w takim wypadku możesz być zmuszony do szukania distra z jajkiem 2.4 (z nowych i pod starsze kompy np DSL (DamnSmallLinux)) - przy czym, takich podobno jest zaledwie garstka - na wszystkich popularnych chipsetach będzie śmigać że aż miło - nawet w trybie graficznym (IceWM, FluxBox a nawet Xfce).
EDIT:
A jak już naprawdę chcesz coś starszego to chyba najlepszy byłby Sarge.
Ostatnio edytowany przez Huk (2009-11-09 16:33:01)

Członek DUG

z ty, flusxboxem to chyba Trin strategiczne posuniecie zrobila :P
ostanio w chatboxie jakas wymiana czulosci byla :P

Admin łajza

Instaluj śmiało najnowszego Debiana. Będzie chodził jak złoto.
Jeśli lubisz eksperymenty, spróbuj NetBSD. :)
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-11-09 16:50:43)

Użytkownik
generanie mam nawet hybryde kary sieciowej bnc+rj45 ^^ wymiatam.. :)
ale teraz powiedzcie mi ile plytek(cd) musze sciagnac z debian.org zeby zainstalowac lennego?

Admin łajza

Wystarczy jedna. Jak masz bezproblemową sieć, to nawet netinstall.

Użytkownik
aha thx azhag
co do tych eksperymentow to ja wole Debian jakos sobie go umilowalem i go nieopuszcze ^^

Ojciec Założyciel
gdyby ktoś był zainteresowany to znalazłem płytę Woody'ego - nr 1

Admin łajza

Bodzio napisał(-a):
gdyby ktoś był zainteresowany to znalazłem płytę Woody'ego - nr 1
Ech, a ja swoją „dyskografię” Woody'ego wyrzuciłem ;(
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-11-09 21:02:46)

Użytkownik
zrobilem zdjecia mojego komputerka ^^
http://img5.imageshack.us/gal.php?g=dsc03662w.jpg

Admin łajza

To jest dopiero serwerek ;)
(z http://brad-smith.co.uk/2009/11/09/avr32-debian-port/)
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-11-10 12:19:49)

Użytkownik
omg co to za urzadzenie^^ calkiem sympatycznie wyglada (jak karta sieciowa z wyswietlaczem ^^

Dark Sith

Widze zasiłke AT, zgadza się? AT od ATX różni się włącznikiem i wtyczkami zasilania płyty.
Nie wkładaj za dużo napędów i kart rozszerzeń, bo te zasiłki miały maksymalna moc ok 200W.
Ten klocek to na Slocie czy na 370-tce?
Podejrzewam, że Slot, bo płyta ma jeszcze takie wynalazki jak stary standard klawiatury czy brak złącz PS/2.
Myśle, że warto byłoby nieco przeczyścić i nasmarować wentyl zasilacza.
P.S. Ja bym Slot'a podkręcił :D, no ale ja to ja :D

Admin łajza

ICnova ADB 1000
http://files.brad-smith.co.uk/b/icnova.jpg (obok leży niewiele mniejsza myszka!)
http://www.ic-board.de/product_info.php?language=en … b541af1b5917a
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-11-10 12:23:35)

fakam fszycho

Użytkownik
azhag - za paredziesiat lat ten server co pokazales bedzie nazywany kobyla ^^ jak chlopaki zrobia ten komputer kwantowy ^^ nanotechnologi a rulezz pudelko od zapalek o mega gigantycznej mocy ^^