Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
You have already received our maximum number of allowed shipments. Please download the CD image and record it yourself.
Zamiast tego mogliby wyłączyć opcje zamawiania wielu płyt a umożliwić zamawianie tylko jednej na wydanie.
Zawsze lubiłem mieć kopie najnowszego Ubuntu na oryginalnej płytce wraz z naklejkami, ech skończyli się dobre czasy;).
Kryzys i Święty Mikołaj się znudził dokładaniem do interesu. Ostatecznie jak długo można? Zaczęli, jak już kiedyś napisałem, od wyłączenia for innych dystrybucji.
fnmirk napisał(-a):
Zaczęli, jak już kiedyś napisałem, od wyłączenia for innych dystrybucji.
Aha, tego nie wiedziałem.
fnmirk napisał(-a):
Zaczęli, jak już kiedyś napisałem, od wyłączenia for innych dystrybucji.
Czyli jakich? Mowa o klonach Łubudubuntu ((K|Ed|X|whatever)ubuntu)?
Mieli na Swoich serwerach osobne działy dla innych dystrybucji, między innymi dla Debiana. Nie pamiętam od kiedy, ale zawiesili jakiekolwiek działy związane innymi dystrybucjami. Sprawdźcie na angielskim forum Ubuntu. Napisałem już o tym w jakimś temacie na DUG-u.
Dodano:
Znalazłem:
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=119033#p119033
Ostatnio edytowany przez fnmirk (2009-10-18 01:15:47)
Sami się ludzie prosili. Z jednej strony pozwalano na zamawianie wielu płyt pod jeden adres, a z drugiej ludzie zamawiali bez opamiętania.
iwo: indeed, ot chocby podany przyklad posiadania zawsze najnowszych plytek z wydaniem...
Nie martwcie się, czarny rynek nie śpi i takiej okazji nie przepuści.
fnmirk napisał(-a):
Nie martwcie się, czarny rynek nie śpi i takiej okazji nie przepuści.
czyli wracamy do płyt na aukcjach internetowych w „promocyjnych” cenach? przykre
Na początku takie rozdawanie płyt z wynadniem było super akcją promocyjną ale jak zwiększyła się skala to nie dziwie się że szukają oszczędności i teraz już nie chcą wysyłać.
Ale jak by sprzedawali za kilka zł taką płyte (choćby po kosztach produkcji+wysyłka) myśle że użutkownicy byli by zadowoleni :] bo płyty by prali CI kotórzy są faktycznie zainteresowani a nie namiętni kolekcionerzy odsprzedający nośniki na allegro :]
Strony: 1