Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Jakiś czas temu była aktualizacja hal? Jakoś nie mogę sobie poradzić z wyłączeniem tej opcji. Gdy dodaję poniższy wpis do /etc/hal/fdi/policy/*.fdi dalej shmconfig jest włączony. Synclient touchpadoff={0,1} powinien wywalić, że nie ma dostępu do shmconfig a tak się nie dzieje. Zresztą identyczną sytuacje mam ze zwykłą myszkę, tylko nie mogę sobie poradzić z wyłączeniem emulacji środkowego klawisza. Grrr a za czasów xorg1.4 było tak pięknie, jakieś sugestie ?
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?> <deviceinfo version="0.2"> <device> <match key="info.capabilities" contains="input.touchpad"> <merge key="input.x11_driver" type="string">synaptics</merge> <merge key="input.x11_options.SHMConfig" type="string">false</merge> </match> </device> </deviceinfo>
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2009-09-25 15:54:04)
Restartujesz hal? Może jest wymagane ponowne uruchomienie komputera aby udev przyjął do wiadomości zmiany?
fnmirk napisał(-a):
Restartujesz hal? Może jest wymagane ponowne uruchomienie komputera aby udev przyjął do wiadomości zmiany?
Wykasowałem wszystkie *.fdi w /etc/ i zacząłem konfigurować na nowo to z wyłączeniem emulacji środkowego klawisza myszy już sobie poradziłem.
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?> <deviceinfo version="0.2"> <device> <match key="info.capabilities" contains="input.mouse"> <merge key="input.x11_driver" type="string">evdev</merge> <merge key="input.x11_options.Emulate3Buttons" type="string">false</merge> </match> </device> </deviceinfo>
Teraz tylko ten nieszczęsny shmconfig który powinien nie działać gdy jest taki *.fdi jak w pierwszym poście.
Strony: 1