Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: ◀ 1 … 132 133 134 135 136 … 255 ▶
Wątek Zamknięty
Linia numer 666 jeździ na Hel, co potwierdzi każdy mieszkaniec okolic Trójmiasta. Mam zdjęcia na komórce, ale tymczasowo nie mam jak jej podłączyć do komputera żeby pokazać.
http://www.youtube.com/watch?v=svaHnha-PXs szkoda że po francusku ;)
A autobus 666 który jedzie na Hel(l) świetny. Fajnie że ludzie mają poczucie humoru :)
Minio napisał(-a):
Linia numer 666 jeździ na Hel, co potwierdzi każdy mieszkaniec okolic Trójmiasta.
Miniatury matematyczne dla szkół podstawowych, zeszyt 12. Na stronie 35 kontrowersyjne zadanie.
Na pokładzie przechylonego sztormem statku, który w każdej chwili może zatonąć, przebywa piętnastu chrześcijan i piętnastu Turków. Aby uratować łódź, trzeba sprawić, by była lżejsza, dlatego połowa ludzi musi być wyrzucona za burtę. Jeden z chrześcijan zaproponował, by wszyscy ustawili się wkoło i za burtę wyskakiwała każda co dziewiąta osoba. Jak powinni ustawić się chrześcijanie, aby zginęli sami Turcy?
To co nam POman dał na egzam z PP ( w celu sprawdzenia umiejętności udzielania pierwszej pomocy)
jedno z zadan:
idziesz ulicą. Autobus uderza w latarnie która upada tuż obok ciebie raniąc osobę...blabla.
Albo:
widzisz że kobieta biegnąca w szpilkach do tramwaju potyka się, uderza głową o tramwaj i upada. Co robisz? czy w takiej sytuacji wskazana jest panika?
Kolejne zadanie jakie zapamiętałam opowiadało o tym że domek w górach był źle zabezpieczony i osoby stojące na balkonie spadają w wyniku jego zarwania się.
Albo: wchodzisz do domu. Czujesz zapach przypominający gaz ziemny. Wchodzisz do kuchni i widzisz że kipiąca zupa jarzynowa zgasiła ogień na palniku.Wołasz domowników ale odpowiada Ci tylko cisza, co robisz?
jedno z następnych mówiło o tym że szyba wystawowa pęka, spada nam na ręke i ją ucina.
Facet po prostu powinien scenariusze pisać a nie w szkole uczyć :D
Ostatnio edytowany przez Trin (2009-04-10 18:36:10)
Ad. 1 dzwonimy do zakładu energetycznego
Ad. 2 dzwonimy do zakładu pogrzebowego
Ad. 3 zapalasz zapałkę aby dobrze widzieć gdzie leżą
Ad. 4 mamy darmowy pędzel do grafitti
Ad. 1 Bodzio zawsze opanowany ;]
Ad. 2 Bodzio zawsze opanowany ;]
Ad. 3 (Mc)Bodzio Gyver ;]
Ad. 4 Przy Bodziu nic się nie zmarnuje xD
dajcie spokój, jak przeglądaliśmy te jego pytania to salwy śmiechu wybuchały. Profersor nazywa to "sytuacjami życiowymi", ja myślę że to by się nadawało do "Oszukać przeznaczenie" - nie wiem która już by to była część. Tam też takie głupoty że sie laski w solarium usmażyły albo sztanga zmiażdzyła kolesiowi głowe, z tym że tam to nie ma co ratować :D
Dziadek, z tobą sie nie zginie jak widać ;]
ad 3. powiedz facetowi od po, że to nie jest zapach gazu ziemnego, tylko tetrahydrotiofenu :p
rychu stosują to jeszcze do nawaniania gazu ziemnego? Gdzieś obiło mi się o uszy, że ze względu na silne właściwości trujące tetrahydrotiofenu już się nie stosuje.
- Zeniu, jak do swojej starej wołasz?
- Ej, stara!
- Uuuu... a ty, Heniek?
- Ej, gruba!
- Uuuu... ty, Edziu?
- Ej, brzydulo!
- Uuu... fatalnie... fatalnie.
- No dobrze, to w takim razie jak ty wołasz na swoją?
- Ja? Ja wołam: Hej, ty, moja mała, małoletnia ślicznotko!
- Wow! Fajnie masz. A ona do ciebie?
- Ty przekorny skur*ysynu.
fnmirk napisał(-a):
rychu stosują to jeszcze do nawaniania gazu ziemnego? Gdzieś obiło mi się o uszy, że ze względu na silne właściwości trujące tetrahydrotiofenu już się nie stosuje.
chyba jeszcze tak - na różnych stronach dostawców gazu ciągle piszą, że dodają ten syf. np: http://www.kri.pl/gaz/
tak btw hel nosi nazwe od poganskiej slowianskiej bogini morza i smierci Hel w sredniowieczu uwazano e przyladek hel jest siedziba boigini Hel dlatego sie nazywa hel
a wszyscy ktorzy chca oddac szacunek bogini moga wrzucic do dowolnej rzeki kawalek jantaru( bursztyn) i jej dedykowac . polecam rownierz mdolitwy do innych prastaaarych slowianskich bostw jak swiatowid bo te jesus christy to wyssane z palca bajeki klerykalnej 2 tysiacletniej mafi i innych takich
Ostatnio edytowany przez marcusdavidus (2009-04-11 07:53:19)
marcusdavidus: Ty się dobrze czujesz że ośmielę się zapytać? Pewnych rzeczy po prostu lepiej nie wymawiać głośno.
rychu:ja mu nic mówić nie będę, szanuję faceta ale nieraz porozumiewawczo zerkamy na siebie z kumplem, pociągając palcem wskazującym dolną powiekę w dół ;) skonczyłam tą całą pierwszą pomoc w gimnazjum i mam spore zastrzeżenia co do wiedzy jaką nam aplikuje.
Ostatnio edytowany przez Trin (2009-04-11 09:41:35)
marcusdavidus: powiedz dlaczego niby bardziej Światowid miałby być bardziej wiarygodny od katolickich czy nawet muzułmańskich bóstw/ wierzeń/ teorii o życiu i śmierci?
lis6502 napisał(-a):
marcusdavidus: powiedz dlaczego niby bardziej Światowid miałby być bardziej wiarygodny od katolickich czy nawet muzułmańskich bóstw/ wierzeń/ teorii o życiu i śmierci?
Bo stoi za nim życie, a nie śmierć.
(Jakie to szczęście że pytasz o wiarygodność a nie prawdziwość tych bóstw.)
BTW wiecie że Lucyper, jeden z najważniejszych demonów mitologii chrześcijańskiej, to po łacinie „niosący światło”?
Minio napisał(-a):
lis6502 napisał(-a):
Bo stoi za nim życie, a nie śmierć.
(Jakie to szczęście że pytasz o wiarygodność a nie prawdziwość tych bóstw.)
BTW wiecie że Lucyper, jeden z najważniejszych demonów mitologii chrześcijańskiej, to po łacinie „niosący światło”?
"Wszystko ci dam, tylko padnij i złóż mi pokłon" - Niosący życie.
Niestety ma w dzisiejszym świecie wielu wyznawców. :)
Minio miałem na myśli dlaczego katolicyzm ma być wyssany z palca, a słowiańskie wierzenia najprawdziwszą prawdą; w zasadzie i wiarygodność i prawdziwość miałem na myśli.
ale sie offtop zrobil:)
Minio napisał(-a):
Tak bo jak by nie było Lucyfer to upadły archanioł, więc co jest w tym dziwnego?
Pisałem kiedyś, że posty religijne i polityczne będę usuwał, bo zaraz sobie zaczniecie skakać do oczu. Koniec proszę !!
e tam od razu upadły.. po prostu sprzeciwił się Bogu :)
Wątek Zamknięty
Strony: ◀ 1 … 132 133 134 135 136 … 255 ▶