Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
wyszedł właśnie rc1 Lenny.
http://distrowatch.com/?newsid=05186
taki mepis 8.0 już od jakiegoś czasu jest o niego oparty, a stabilny jak skała. może lenny oficjalnie wyjdzie jeszcze na serio w tym roku!
e tam, stable nadaje się tylko do sprzedawania z gazetami ;p
i tak wszyscy używają testinga albo sida
Jak to ktoś powiedział: „Debian stabilny przestarzały już w chwili wydania” ;) .
...i to bardzo, bardzo grubo przestarzały, taka jest jest cena 'reliability'... ;p
parrotlarch: aczkolwiek news jak najbardziej na miejscu, w sumie zajmujemy się tutaj debianem i być może wielu ludzi wreszcie przesiądzie się z woody'ego na lenny'ego. w końcu.
ja stable stawiam wszędzie tam, gdzie nie chcę już zaglądać do kompa. na laptopku nie będę miał czasu się bawić, więc pewnie długo będzie mepis 8.0 bez upgrada żadnego.
parrotlarch napisał(-a):
ja stable stawiam wszędzie tam, gdzie nie chcę już zaglądać do kompa. na laptopku nie będę miał czasu się bawić, więc pewnie długo będzie mepis 8.0 bez upgrada żadnego.
Idea dobra, tylko czasem nie zainstalujesz na nowym sprzęcie bo jajco za stare
Idea nie wykonywania aktualizacji sprawdza się zawsze, jeżeli jakaś wersja działa poprawnie. Znam kilka przypadków długiego działania Ubuntu bez aktualizacji.
Dzien Dobry
Ma tak na jednym Dyskaczu zainstalowane trzy Debianki etch testing i Sid na jednym testuje i wprowadzam zmiany na etcha
Na drugim FreeBsd wersje 6.3 7.1 8.0 spsob jak wyzej
Czy cos zmieni nowa wersja debian w moim przekonaniu zrobie to poswojemu i tyle ale orginalne plytki i tak kupe dla sentymentu i enter
Na etchu zawsze mam zinstaowane najnowsze jajko jakie wychodzi z kernel.org ott taka moja mala extrawagnza
a ja sie zastanawiam czy w ogole przesiadac sie z etcha na lennego na moim malym serwerku
radziojedi napisał(-a):
a ja sie zastanawiam czy w ogole przesiadac sie z etcha na lennego na moim malym serwerku
jak dobrze chodzi to nie ma sensu. Pakiety bezpieczeństwa i voile.
oldstable zawsze jest jakis czas wspierane. po to aby sie po jakims czasie można było przenieść na stable :P