Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chyba jedyne piwo które naprawdę mi podchodzi a że ciężko je znaleźć (raczej małe sklepy jak markety) to przemawia za jego wyjątkowością :)
Żadne Radlery i reszta wynalazków- piwo winno być gorzkie :)
Toż to klasyk! Dawno tego nie widziałem.
W Niemczech często widuję to:
Dla mnie obecny nr 1:
Godny polecenia jest koźlak
zwierzyniec pils
To nie jest to co było kiedyś.
Żywiec, Warka i w Off piotrskowskiej (w Łodzi) sprzedają świetne bananowe piwko. ;)
bananowe piwo kurde hehehe pierwsze słyszę, kiedyś trafiłem na promocję warki i testowałem dla nich różne prototypy smakowe (można było dostać talony na 20ziko za udział w teście/ankiecie i przy okazji popróbować smakowych browarków to było chyba tam wszystko możliwe ale bananowego nie było,...to tylko regionalny browar czy w innych częściach polski można też dostać? Jakąś nazwę ma to cuś?, chętnie bym spróbował..
Ostatnio edytowany przez menel (2014-03-31 16:23:29)
pierwsze lepsze bananowe: Cornelius - dostępne w każdym sklepie
Osobiście nie lubie smakowych wynalazków. Piwo to ma być piwo a nie soczek z posmakiem piwa ;]
Osobiście nie lubie smakowych wynalazków. Piwo to ma być piwo a nie soczek z posmakiem piwa ;]
Ot! właśnie, ale z czystej ciekawości bym spróbował...Cornelius powiadasz, jak będzie w nocnym to nawet dziś łyknę;)
Witajcie,
jeżeli chcecie spróbować naprawdę dobrego piwa to jutro zaczyna się we Wrocławiu Wrocławski Szlak Piwny
Polecam przeokrutnie :)
Piwa naprawdę zacne - inne od tego co zwykle się pija, a i wiedzy na temat piwa i warzenia i nie tylko można się nałykać takoż.
Zapraszam i jakby co to do zobaczenia na szlaku :)
Pozdrawiam
DZIĘKI WIELKIE!!! ^^
P@blo napisał(-a):
DZIĘKI WIELKIE!!! ^^
spoko :)
ja już po dwóch pubach - Stacji (tutaj do zgadnięcia piwo X - obstawiłem Dwa Smoki - wyniki za 10 min) i Zakładzie Usług Piwnych
teraz obiadek i dalej w trasę - do Lamusa a potem kto wie :)
może się spotkamy - ja oczywiście w DUGowej koszulce - do rozpoznania jeśli się obnażę ;)
pzdr
Pyszny był stary Kujawiak mniam :) Teraz ta podróba to masakra. Leszka lubię oraz popróbować regionalne piwka. Niemieckie próbowałem i jakoś bez szału dla mnie.
Słyszałem, że niemieckie piwo zeszło trochę z jakości, po wprowadzeniu jakiś tam przepisów (nie wiem czy to z unią nie ma czegoś wspólnego) i zunifikowaniu produkcji. Osobiście nie mogę się zbytnio na ten temat wypowiadać, gdyż za wiele tych piwek nie popróbowałem.
Jak ktoś lubi portery to całkiem ładnie wyszło Okocimiowi i Lwówkowi w tym roku.
kiedys niezle winko robili:
https://drive.google.com/file/d/0BzHJgaQoXfqbVE1QUk … w?usp=sharing
pink napisał(-a):
kiedys niezle winko robili:
https://drive.google.com/file/d/0BzHJgaQoXfqbVE1QUk … w?usp=sharing
Ładnie schłodzone :)
Ostatnio wpadło w moje kubki (smakowe) Braniewo. Dobre, polecam. :)
Polecam piwa Komes (Podwójny, Potrójny i Poczwórny). Świetne piwka.
JA gustuję od dawna w różnego rodzaju IPA'ach. A moim fawotyrem jest Pacific Artezan.
Browar Pinta, piwo "Jak w dym"
Gatunek: Koźlak wędzony (dymiony)
Szczerze polecam, piwo specyficzne ale świetne.
ethanak - miałem okazję spróbować, szału nie ma. Piłem znacznie lepsze piwa typu pils.
dla mnie najlepsze jakie można wypic w .ie
ethanak napisał(-a):
przy okazji - ktoś wie co to brackie pils?
To „wersja” Grupy Żywiec cieszyńskiego piwa Brackie.