Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nie, że nic nie potrafię sam zrobić, bo działało. Miałem ikony jakie chciałem w thunarze, ale zginęły. Przyznam się, że czyściłem domowy z wszystkich gnomowych syfów (oj dużo tego) i mogłem coś uje... przez przypadek, ale chyba nie... Tak więc działało jak było:
pablo@lena:~$ cat .gtkrc-2.0 gtk-theme-name="Neutrality II" gtk-icon-theme-name="Faience-Azur"
Czytam i czytam i teraz jest:
pablo@lena:~$ cat .gtkrc-2.0 include "/home/pablo/.gtkrc.mine" gtk-theme-name="Neutrality II" #gtk-icon-theme-name="Faience-Azur" #gtk-font-name="Bitstream Vera Sans 9" #gtk-toolbar-style=0 pablo@lena:~$ cat .gtkrc.mine gtk-icon-theme-name="Faience-Azur"
ale nadal nie działa... :( Oczywiście:
pablo@lena:~$ ls .themes/ Adwaita-Dark delorean-dark Faience-Azur Faience-Ocre Left-Buttons-Metacity Mire v2_Lime Neutrality II Pack.tar OMG-Dark Soothe Blapple Faience Faience-Claire GnomishDark Mire v2_Blue Neutrality II OMG OMG-Light Three Gnome
A no i temat działa jak należy. Nie działają ikony :(
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez P@blo (2013-06-12 18:25:25)
a ikony nie powinny być przypadkiem w ~/.icons ?
A rzeczywiście powinny ;) Gdzieś wyczytałem, że powinny być w themes i tam je dodałem. Jak wywaliłem katalog (który teoretycznie nie powinien już być istotny) padło. :)
Supcio :)
Dzięki.
Ostatnio edytowany przez P@blo (2013-04-27 19:47:03)
A jakiego masz WM i thunara pod nim?
Nie wiem czy pytanie nadal aktualnie ale mam dwm. A drugie pytanie to:
pablo@lena:~$ dpkg -l *thunar* Wybór:U=nieznany/I=instalacja/R=usunięcie/P=wyczyszczenie/H=zatrzymanie | Stan:N=brak/I=zainstalowany/C=skonfigurowany/U=rozpakowany/ |/ F=częśc. skonfigurowany/H=częśc. zainstalowany/W=wyzw. czek./T=wyzw. zapl. || Błędy?=(brak)/R-do pon. inst. (duże litery w "Stan" i "Błędy"=problemy) ||/ Nazwa Wersja Architektura Opis +++-==================================================-==============================-==============================-========================================================================================================= ii libthunarx-2-0 1.2.3-4+b1 amd64 extension library for thunar ii thunar 1.2.3-4+b1 amd64 File Manager for Xfce ii thunar-archive-plugin 0.3.0-4 amd64 Archive plugin for Thunar file manager ii thunar-data 1.2.3-4 all Provides thunar documentation, icons and translations ii thunar-media-tags-plugin 0.2.0-1 amd64 Media tags plugin for Thunar file manager ii thunar-volman 0.6.1-1 amd64 Thunar extension for volumes management
Chyba o to chodziło?
Mam jeszcze pytanie bo to w sumie związane. Mam jeszcze eog i evince. Też są z gnoma i korzystają z gtk, ale thunar widzi te themy, a wymienione programiki nie. Dlaczego?
Ostatnio edytowany przez P@blo (2013-04-27 19:59:27)
GTK3 proszę pana. Trzeba sobie motyw ustawić
Zainstalować, a potem ustawić w konfiguracji
aptitude install clearlooks-phenix-theme
To jest motyw GTK2/GTK3 w jednym
Ostatnio edytowany przez Yampress (2013-04-27 20:03:16)
A dobry zamiennik takich programów dla gtk2? Tak, żeby poszło to na tym samym themie :)
gnome-look.org tam jest mnóstwo fajnych motywów GTK2/GTK3. Zresztą ten clearlooks jest chyba też dla GTK2 ?
tak . Ten powyższy jest podwójny. Ale dla gtk2 też tylko jest.
P@blo programy: gqview, evince-gtk
Niestety evince nie widzi themu :( ale to drugie spoko.
Jeśli chcesz coś GTK2 - weź Atril (odpowiednik Evince) ze środowiska MATE albo epdfview.
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2013-04-27 21:31:17)
epdfview świetne i proste! Dzieki
To drugie trochę cięższe, ale i tak mi nie działa... Przy próbie otwarcia pdf'a zamyka się. Ale wcale nie ubolewam :)
Ostatnio edytowany przez P@blo (2013-04-27 21:54:56)
gpicview też taka lekka, prosta przeglądarka grafiki na GTK2 polecam. epdfview też używałem, ale przeszedłem na to evince - zależności GTK3, ale gnomowskich (w Arch Linux tam mam) było bardzo mało. Jak aplikacja ma mało zależności gnome/kde a jest na Qt/GTK3 nie ma co uciekać w starocie na GTK2 itd..
Ostatnio edytowany przez dominbik (2013-04-27 23:18:16)
icony? ;)