Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
a w takiej sytuacji wlosi nie wychodza z grupy????
krasnij napisał(-a):
O tak obstawiam na dziś. Chociaż to euro pokazuje, że cięzko być pewnym jakiegokolwiek wyniku.
A tam... ja byłem pewny, że nasi nie wyjdą z grupy.
Przecież nasi wyszli z grupy, na piwo co prawda, ale wyszli.
Także Twoje oczekiwania się spełniły w 100%. :D
Ant ja obstawiałem 2:1 dla Czechów :)
thomsson napisał(-a):
Ant ja obstawiałem 2:1 dla Czechów :)
Twój wynik po uproszczeniu obu stron równania daje 1:0. Czyli się zgadza.
Nie zgodzę sie natomiast z psalmami na cześć reprezentacji. O sile zawodników i zespołu można się przekonać wtedy, kiedy gra się nie o orzeszki solone, a o końkretną wygraną. Solidny ( nie dobry... wystarczy że solidny) potrafi odpuścić jakiś mecz, bo wie, że jak trzeba to się zmobilizują i wygrają "na żądanie".
A jak się ma takch "słabiaków" jak nasi, to trzeba każdy mecz grać na najwyższych obrotach. Grecja była do ogrania samym zapałem. Ruskie i Czeskie były do zremisiowania - a może nawet do wygrania z kontry. Wtedy nawet jakby nie wyszli z grupy, byłaby inna rozmowa. A tak... kto chciał zremiśkował z nami, kto chciał, wygrał.
Daliśmy jako reprezentacja d..y i nic tego nie zmieni.
Gospodarz, który nie potrafi wyjść z grupy - to jest dla mnie parodia. Zdarza się, ale jeśli gospodarz trafi do "grupy śmierci".
Nasz taka nie była. A porażka będzie wykorzystana zapewne do wymiany Laty na innego orła.
Pozdrawiam
TheAnt
Ja nie znam przypadku, żeby na jakichkolwiek mistrzostwach międzynarodowych wyszla z grupy drużyna, która nie wygrała żadnego meczu.
Dlatego jakosć drużyny oceniać mogę po wygranych spotkaniach.
W dodatku, nie wiem, dlaczego nikt nie nazywa grupy A mianem grupy śmierci, choć dla nas taka właśnie była.
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-06-18 18:52:01)
jak bysmy nie organizowali to nawet bysmy sie pewnie nie zakwalifikowali, a tam za miesiac jakis meczyk z andora albo san marino z gruzja lepiej nie, wszyscy zapomna ;-).
Marudzicie jak stare baby. Sio ;/
Jeśli my mamy być rozczarowani to Holandia chyba powinna otworzyć wszystkie śluzy i się zatopić (ze wstydu).
Przynajmniej mieliśmy trzy mecze z emocjami. Jutro Anglia powiezie Ukrainę i będzie remis między organizatorami.
yantar napisał(-a):
Marudzicie jak stare baby. Sio ;/
Jeśli my mamy być rozczarowani to Holandia chyba powinna otworzyć wszystkie śluzy i się zatopić (ze wstydu).
Przynajmniej mieliśmy trzy mecze z emocjami. Jutro Anglia powiezie Ukrainę i będzie remis między organizatorami.
Tylko, że Holandia znajdowała się w grupie śmierci. My natomiast w najsłabszej grupie.
krasnij napisał(-a):
Tylko, że Holandia znajdowała się w grupie śmierci. My natomiast w najsłabszej grupie.
Holandia to w tej grupie miała być śmiercią dla innych, mówimy tu o wicemistrzach świata, 4 drużynie w rankingu FIFA. Tymczasem maja ZERO punktów i trzy porażki.
yantar napisał(-a):
krasnij napisał(-a):
Holandia to w tej grupie miała być śmiercią dla innych, mówimy tu o wicemistrzach świata, 4 drużynie w rankingu FIFA. Tymczasem maja ZERO punktów i trzy porażki.
Tym bardziej porównanie porazki Holandii do porażki naszej repry jest nietrafione. Holandia : 4 miejsce, Polska: 62 miejsce w rankingu FIFA. Od wielu lat sukcesów jakichkolwiek brak.
Mówiąć o Holandii możnaby powiedzieć, że tu porażka jest wyjątkiem. U nas niestety to reguła. Zobaczymy co tym razem pokażemy w eliminacjach do MŚ.
Każdy sobie może to tłumaczyć jak chce. Dla mnie występ naszej reprezentacji to co najwyżej niedosyt. Holenderskiej totalna katastrofa (i nie zanosi się by było w najbliższym czasie lepiej).
Niemcy Grecja dobry meczyk od pierwszej bramki.
pink napisał(-a):
Niemcy zawsze wygrywają…
Oj tam, jestem pewien, że jakbyśmy wygrali z Cechami, i gralibyśmy dalej (i gdzieś w ćwierćfinale odpadli), to też by były narzekania, jacy to Polacy słabi itd.
Ale wiecie, Mistrzostwo Europy jest dla frajerów, my zostaniemy mistrzami świata!
To pinki, to pinki jest i mózg, mózg, mózg, mózg, mózg
Fervi
yossarian napisał(-a):
pink napisał(-a):
Niemcy zawsze wygrywają…
Otóż nie zawsze.
Po prostu w grupach A i B mieli trochę za słabych przeciwników.
Z grup C i D wyszły Francja, Wielka Brytania, Hiszpania i Włochy.
A to są drużyny, od których Niemcy mogą naprawdę oberwać.
W następnym meczu conieco Niemcom dołożyć może Portugalia, ale jej szans bym nie przeceniał, choć istnieją.
obawiam sie ze Portugalia ze swoja gra za wiele nie zdziala przeciwko Niemca tu moze dac rade jak narazie Hiszpania.
Niemcy graja rewelacyjnie jak dotad, nie ma sie do czego przyczepic.
Ostatnio edytowany przez pink (2012-06-23 12:55:15)
Niezłe akcje na trybunach podczas mec Niemcy - Grecja. Najpierw porwana sektorówka niemców, potem sektorówka do góry kołami u greków. No i dmuchana lala z napisem "69 - Merkel" :)))
A sam mecz bardzo dobry. Wola walki u greków była i to najważniejsze.
mistrzami swiata to moze w siatkowce, w pilce to jeszcze dlugo dlugo nie, ale moze w koncu po euro FIFA sie odczepi od PZPN-u i pozwoli zrobic tam porzadek.
Ostatnio edytowany przez pink (2012-06-23 12:58:25)
FIFA czy UEFA ?
UEFA
Jacekalex napisał(-a):
yossarian napisał(-a):
Niemcy zawsze wygrywają…
Otóż nie zawsze.
Po prostu w grupach A i B mieli trochę za słabych przeciwników.
Z grup C i D wyszły Francja, Wielka Brytania, Hiszpania i Włochy.
A to są drużyny, od których Niemcy mogą naprawdę oberwać.
W następnym meczu conieco Niemcom dołożyć może Portugalia, ale jej szans bym nie przeceniał, choć istnieją.
Tak się żartobliwie mówi, a Ty zaczynasz to roztrząsać i analizować ;)
To w czasie mundialu 1986 angielski napastnik Gary Lineker powiedział, że "Na boisku biega dwudziestu dwóch piłkarzy, a i tak zawsze zwyciężają Niemcy."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Reprezentacja_Niemiec_w_piłce_nożnej
Ostatnio edytowany przez yossarian (2012-06-23 17:13:51)
Koko spoko.
Dzisiaj będzie piękny mecz, jutro też, i coś mi się wydaje, że Niemieccy piłkarze będą oba oglądać znacznie uważniej ode mnie :D
A jakość niemieckiej drużyny widzialem na finałach mundialu w Niemczech ;)
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-06-23 20:08:59)
FORZA ITALIA, o jakze sie ciesze.
Witam,
Coś na parodię euro:
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow