Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Gdzie mozna sprawdzic dla kazdej wersji debiana ,ktore pakiety instaluja sie w zaleznosci od wybranej opcji w instalatorze (srodowisko graficzne,serwer www itd)
Pozdrawiam.
Nie wiem czy zadowoli cię taka informacja:
dpkg -l> spis.txt
Uzyskasz informację o zainstalowanych pakietach w swoim systemie.
Tylko trzeba miec juz zainstalowane.
Pewnie jest gdzies na stronie debiana ale ja jakos nie moge znalezc.
Przed instalacją otrzymujesz pełną informację tego co jest wymagane do instalacji danego programu.
Zestaw, o którym myślisz jest nie wykonalny. Uwzględnienie wszystkich kombinacji oprogramowania jakie można zainstalować.
Są spisy oprogramowania zawartego na poszczególnych płytach instalacyjnych.
Wykonaj sobie najpierw plan/schemat tego czego potrzebujesz (jakich usług) i na tej podstawie ustal oprogramowanie.
kluczem jest chyba plik /usr/share/tasksel/debian-tasks.desc, ale ciężko mi go przerobić na czytelną formę
taksel --list-tasks taksel -t install desktop aptitude -s -q --without-recommends -o APT::Install-Recommends=no -y install ~t^desktop$ ~t^gnome-desktop$
i chyba lepiej to robić na instalacji bazowej, np. w jakiejś maszynie wirtualnej.
czadman napisał(-a):
Kod:
taksel --list-tasks taksel -t install desktop aptitude -s -q --without-recommends -o APT::Install-Recommends=no -y install ~t^desktop$ ~t^gnome-desktop$
miałeś na myśli tasksel :)
Strony: 1