Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Już za tydzień (4 lipca) rozpoczyna się Heineken Open'er Festival 2008[url], jedna z największych w Europie imprez poświęconych tzw. „muzyce alternatywnej”, a bodaj największa w Polsce. Niech o festiwalu świadczy [url=http://www.opener.pl/pl/lineup]lista zaproszonych wykonawców (Sex Pistols, The Raconteurs, Interpol, The Editors, Gentleman i masa innych).
Niecały tydzień po Open'erze, w dniach 10-12 lipca, w Redzie (rzut beretem na zachód od Trójmiasta) odbędzie się pierwsza edycja Festiwalu Młodych Kultur Rafineria. Jakkolwiek zaproszone zespoły nie są światowego formatu, i tak pochodzą z najwyższej polskiej półki (Cool Kids of Death, Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach, O.S.T.R., Ścianka – ci zagrają także na Open'erze) – ponadto profil imprezy jest trochę inny niż Open'era.
Bilety na obie imprezy wciąż są do kupienia (przy czym opłata za wstęp na Rafinerię jest symboliczna – zdaje się 10 PLN; ja planuję kupić na miejscu).
Czy ktoś z DUG-owiczów ma zamiar wybrać się na któryś z tych festiwali, lub, jak ja, oba?
Zapraszam do pociągu osoby ze Szczecina lub okolic ;) , z pozostałymi chętnie spotkam się na miejscu.
Już tydzień po Open'erze, i komentarz mam jeden: kto nie był ten trąba :P . Zapraszam za rok ;) .