Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Od wczoraj mam bardzo dziwny według mnie problem z otwieraniem się niektórych stron www np: pod FF i Operą nie otwiera mi się www.ibl.euv-frankfurt-o.de (pod IE bez problemu), ale dla odmiany pod FF i Operą otworze www.opera.com , ale IE już nie daje rady. Od jakiegoś tygodnia mam Debiana 3.1 r0a(dzięki za FAQ-bardzo pomocne było) oraz od miesiąca windows 2003. W Debianie "grzebie" coś cały czas, ale windowsa nie ruszałem (tzn. nic nie instalowałem) od momentu jak go zainstalowałem i skonfigurowałem. Dodam jeszcze, że próbowałem się łączyć na zinstegrowanej karcie sieciowej Realtek 8139 i na karcie na PCI 3Com EtherLink XL 10/100 PCI, adresy MAC obu kart musze zmieniać na inny. Pod windowsem wystarczył program SMAC, a pod Debianem Wasze rady w FAQ. Co do mojego łącza, to jest to internet z kablówki, pod modem można podpiąć trzy komputery.Próbowałem na 2 MAC-ach i to samo. Na trzecim działa inny komputer i wszystko jest w porządku. Pod Debianem mogłem coś "schrzanić" ale sieć pod windowsem powinna dobrze działać. Co prawda nie używałem go od tygodnia, a z windowsami różnie bywa. Proszę o wytłumaczenie mi powyższego fenomenu, bo dla mnie to bardzo zagadkowe i niezrozumiałe.
tak z ciekawości kliknąłem na oba adresy pod FF i Operą - oba się otwierają bez problemu, tylko ja mam neostrade
ps. tam we frankfurcie to ładne dziewczyny stoją :)
ps. tam we frankfurcie to ładne dziewczyny stoją :)
Akurat to jest mój uniwerek więc proszę się nie śmiać ;). Tu jest lepsza "rodzina Adamsów": http://www.econ.euv-ffo.de . A wracając do tematu, nie masz jakiegoś pomysłu dlaczego tak jest? Czy to wina mojego operatora netu?
co to za operator? jeśli chello to pudło, ja mam chello i otwieram te strony bez problema
ps: rzeczywiście same cudaki. ale pracownicy naukowi już tak mają...
co to za operator? jeśli chello to pudło, ja mam chello i otwieram te strony bez problema
Operator to Jim-Sat, może ktoś słyszał, niestety nie mam innego wyboru, a za dobra firma to nie jest, czasami to ręce opadają.Chciałem tylko się dowiedzieć, czy to może być spowodowane przez mojego operatora, czy raczej przyczyny mam szukać w moim sprzęcie. Mam jeszcze z 4 karty sieciowe, ale nie chce mi się ich montować - sesje dopiero zaczynam ;).
sesje dopiero zaczynam ;).
sesja w środku wakacji? masakra!
a jak inne przeglądarki ? pisałeś o FF, Operze i IE
a co z Konquerorem, Mozillą i np. Netscape ?
a jak inne przeglądarki ? pisałeś o FF, Operze i IE
a co z Konquerorem, Mozillą i np. Netscape ?
Sprawdzałem Konquerora i to samo. Mozilli i Netscapa już nie chciało mi się instalować - niestety nauka. A z sejsą to jest masakra - 30 stopni, gorąco jak w piecu hutniczym, a ja na książkami siedze :(. A mozilla i firefox nie są robione na tym samym "jądrze", "siniku" czy jak to się nazywa?
masz rację - ten sam silnik
ale czekaj - może to jest banalna sprawa, jakieś flashe, javy, pluginy ? masz to pomontowane?
wygląda na to, że to coś u nich (dostawca netu ma coś schrzanione). jak znasz ludzi, którzy mają net od tego samego popytaj czy też mają jakieś problemy
Wygląda na to, że to admin z Jim-Satu znowu coś "zmajstrował" na serwerze. U innych wszystko działa. Zorganizowałem sobie dwa notebooki, zmieniłem na nich adres mac i to samo co u mnie. Jak zadzwonie do niego, to pewno usłysze żebym sobie kable sprawdził i sprzęt najlepiej zmienił. Raz kumpela nie miała internetu przez tydzień. Admin twierdził, że wszystko u niego ok, więc reinstalka systemu i nic dalej to samo. Z braku czasu już nie instalowałem od nowa tylko została skazana na brak internetu, aż tu pewnego dnia zadziałało samo z siebie. Życzcie mi powodzenia. Poprzedni admin był lepszy - można z nim było nawet wódke wypić ;). Dzięki za rady. I jak zwykle okazało się, że najprostsze rozwiązanie przychodzi na koniec. Wracam za nauki :(.
Witam ponownie. Już z powrotem wszystko działa. A tak sobie postanowiłem właśnie zobaczyć czy będzie ok. Nic nie robiłem z komputerem poza włączaniem i wyłączaniem. Czyli znowu samo się naprawiło. Jak dla mnie nadal dziwne. Dlaczego akurat te strony sie nie otwierały. No coż pozostanie to dla mnie tajemnicą. Chyba, że admin Jim-Satu bywa też na tym forum ;) i mi to wytłumaczy, bo dzwonić to mi się już nie chce.
Strony: 1