Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Przez dlugi okres nie uzywalem windy , ale znowu niestety jestem do tego zmuszony ,przez to ze jeden program nie dziala poproawnie via wine/cedega.
ale dopadla mnie windowsowa choroba zwana " o so si chodzi gupi systemie"
mam neostrade a do laczenia sie kozystam z autoconnecta. ale glupi windows wywala okienka czy chce sie polaczyc z neostrada itp, i jedynie moge wylaczyc to do nastepnego logowania, nie znalazlem innej opcji. a staje sie to irytujace, szczegolnie keidy gram i mnie rozlaczy z znetem to wywala mnie z gry bo sobie windows okienko wywiesil itp.
ma ktos jakis pomysl jak to ukatrupic?
Może to pomoze.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=91864
ale ja nie mam w ogole aplikacji neostrady , bo to juz jest zupelna porazka.
wyskakujace okienka sa produkcji microsoftu,a konkretnie polaczenia sieciowe
np " program taki i taki zazadal polaczenia z internetem co chesz zrobic"
da sie zrobic anuluj i zaznaczyc nie informuj mnie do nastepnego logowania. ale to mnie nie urzadza
tak samo okienko po rozlaczeniu "ponowne polaczenie " czy jakos tak, po to mam autoconnect zeby mi to wsio robil w tle i robi , to dlaczego windows sie wpycha tam gdzie go nie prosza i robi cos czego wcale nikt od niego nie oczekuje.
Sory ze sie zloszcze ale stracilem 5 godzin budowania imperium w AoW:SM bo mnie z gry wywalilo przez wlasie to debi0lne okienko, i grazrobila "przepraszamy aplikacja napotkala na problem i nastapi jej zamkniecie " a save mam z poprzedniej misji damn ...
O ile dpbrze pamiętam to te wszystkie wyskakujące bzdety idzie wyłączyć programem xpantyspy
http://xp-antispy.org/index.php?option=com_remosito … ng&iso=pl
Ostatnio edytowany przez ilin (2008-06-24 20:31:37)
ilin napisał(-a):
programem xpantyspy
sorry za offtop, ale w pierwszym momencie rozszyfrowalem nazwę jako "x panty spy" :D
He he faktycznie tak można odczytac. -D
Ale dodam ze nazwę programu pisalem z odleglej pamięci a linka dopiero później znalazlem
Jeśli masz na myśli program neostrada, który jest na płytce z TPSA to wogóle on nie jest potrzebny do niczego.
Ja tego wogóle nie instaluję / tez mam neostradę /. Instaluję z płytki tylko sterownik do modemu a następnie tworzę połączenie z internetem - neostradą i tym połączeniem się z nią łączę.
Pierwszy raz jak wzięłam neostradę to potulnie wszystko zainstalowałam ale tak mnie wkurzały te wiecznie wyskakujące okienka programu że to było nie do zniesienia. Tak więc poszłam po rozum do głowy :) i całe to badziewie odinstalowałam.
W firewallu masz ustawione zezwolenia dla łączenia się przez wybrane aplikacje z internetem.