Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
kamil@kamil-desktop:~$ su
Password:
takie cos i jescze cos takiego
su: Authentication failure
kamil@kamil-desktop:~$
Wpisujesz złe haslo
Edit Może masz Caps Locka właczonego
Ostatnio edytowany przez ilin (2008-05-30 10:38:14)
dobre bo probowałem juz duzo razy teraz i cały czas to samo
Hasło administratora (roota) nie usera do logowania
ja jestem początkującym to wiesz ale ja wpisuje to hasło co przy logowaniu
a wiesz moze gdzie mozna znajsc hasło (roota)
Przeciez jak instalowałeś system to musiałeś podac hasło roota.Więc Ty powinieneś wiedziec.
Jak probowałeś instalować w graficznych to przeciez też musiałeś podać hasło roota żeby odpaliły.
aha ale ja mam takie samo jak przy logowaniu
on ma ubuntu .
czytaj jak robie dodaj/usun .
widzial ktos w debianie dodaj usun programy ?? imo nie wiec ubuntu> kubuntu>xbuntu> and adept
trzeba mu tlumaczyc lopatologicznie.
ok zamiast su uzyj
sudo su
i podajesz swoje haslo
Ostatnio edytowany przez marcusdavidus (2008-05-30 10:48:46)
no ale nadal mi sie ukazuje błąd:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report.
jak instaluje w dodaj/usuń
sudo dpkg --configure -a
przeciez pisze jak wol. imo idz na forum ubuntu.pl
To trzeba pisać od razu ze buntu.Nikt nie jest jasnowidzem i nie koniecznie musi znać w szczegółach wszystkie distra.
P.S.Jednak ta identyfikacja przeglądarki bywala przydatna bo od razu wiedzialo sie z czym ma się do czynienia.
i wpisałem ta komende sudo dpkg --configure -a
i Konfiguruje
Dzięki wam za wszystko.
marcusdavidus napisał(-a):
widzial ktos w debianie dodaj usun programy ?
W Sarge było.
w sarge byl adept jako domyslny instalator pakietow ? interesujace
fnmirk napisał(-a):
marcusdavidus napisał(-a):
widzial ktos w debianie dodaj usun programy ?
W Sarge było.
w Lenny jest.
mojej dziewczynie stawiałem niedawno system z Gnomem. Jest "dodaj/usuń programy" jak wół w system->administracja.
ok wiec my foult, moja byc niedobra.
wychodzi moja nieznajomosc gnome
ale raczej sie domyslilem ze to ubuntu na podstaiwe tego ze tam jest dodaj/usun domyslnie w kazdym lubudubu czy klubudubu czy xlubudubu :P
parrotlarch napisał(-a):
w Lenny jest.
mojej dziewczynie stawiałem niedawno system z Gnomem. Jest "dodaj/usuń programy" jak wół w system->administracja.
Mam dwie instalacje Lenny z maja i kwietnia i nie zauważyłem tego nigdzie. Chyba, że należy całe kompletne Gnome zainstalować. Mam tylko Gnome-core i jakieś niewielkie dodatki.
,,Dodaj/usuń programy'' nigdzie nie widzę. Przeglądałem pod tym kątem nieraz system.
Jest jest.
Niedawno robilem test systemu 64bit na coreduo i nieopatrznie zainstalowalo mi się gnome.
I bylo to dodań usuń.
To chyba dołożyli, że pojawia się. Ja od Sarge tego w Debianie nie mogę zauważyć. Przejrzę Ubuntu i zobaczę jakie są z tym powiązania.