Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wracam do tematu, szukalem pomocy, podpowiedzi, bez skutku... Nie wiem co z tym fantem zrobic, od czego zaczac.
moze na poczatek ten watek
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=11406
Moze ktos mi chociaz powiem czy moj konfig tzn PIII 933 powinien uciagnac kolejkowanie i DNSmasq bez problemu? Ruch raptem max 8Mb, dokladnie 8/4 i po 1k pps. Problemu sa spore i nie wiem czy jest to wina skryptu kolejkujacego, czy problem tkwi w wydajnosci sprzetu. Ktos polecil mi sprawdzic dstatem, jak ksztaltuje sie obdiazenie. Owszem sprawdzilem, ale nie potrafie zinterpretowac wynikow, a wspomniana osoba juz sie nie odezwala, nawet na priv... Jestem zdesperowany, skolowany i nie wiem za co sie chwycic, a czas nagli.
No k.. wlasnie to jest zagadka, dlaczego jest tak jak jest :-((( Przy 1k pps, idle potrafi spasc do 0 :-((
jakos umknela mi odpowiedz z poprzedniego watku ... przepraszam i juz pisze dalej ...
powiem ze na 70% to cos z sprzetem (raczej jego sieciowym kawlkiem)
* jezeli masz taka mozliwosc zastap ten switch innym lub daj jakis pomiedzy niego a serwer do ktorego wepniesz host testowy (to ze w teorii nie powinien miec problemow nie znaczy ze nie jest walniety)
* sprawdz tez czy ktoras z kart sieciowych nie sypie jakimis errorami ... a najlepiej jak mozesz to zastap je jakimis innymi i sprawdz czy cos dalo ...
* nie zaszkodzi zobaczyc ile uzywa RAMu ...
jezeli dalej nic nie pomoze to mozesz sprobowac zrobic kolejkowanie na fizycznych a nie na imq ... aczkolwiekn jezeli soft to IMHO raczej problem natu niz imq