Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Mam do Was pytanie. Pracuje sobie w bogatej firmie panstwowej ;) jako administrator srodowiska testowego oraz developerskiego. Do moich glownych zakresow obowiazkow naleza konfiguracja srodowisk oraz uslug serweropwych opartych na VMware Infrastructure 3. Na tych srodowiskach administruje Windows Server 2003, 2008 oraz Linux Debian. Uslugi to min. AD, DHCP, DNS, PROXY etc.
Dodatkowo wykonuje prace wsparcia dla uzytkownikow oraz procedury zakupowe sprzetu oraz oprogramowania.
Dodatkowo zajmuje sie konfiguracja sprzetowa serwerow HP, DELL oraz pamieci masowych NAS Linksys etc.
Za jakis czas moje kompetencje ulegna zmianie tzn. dostane wiecej obowiazkow, ktorych nie mam w karcie obowiazkow pracy.
Dostane na bary 2 srodowiska PRODUKCYJNE. Jedno oparte na systemie Windows Server 2003 drugie na Sun Solaris + hardware.
I tu moje pytanie ILE zdroworozsadkowo moge dodatkowo sobie za to krzyknac?
Niechce sie wyjelenic bo to bardzo duza odpowiedzialnosc produkcja. Wiec jesli mam sie za to brac to chce dostac godna zaplate.
Miejsce pracy Warszawa.
Za wszelkie sugestie wielkie dzieki.
Oj coś mi sie wydaje, że niewielu osobom tak się poszczęściło. Fajne rzeczy robisz, takie że nawet jakby nie płacili wiele to by sie opłacało robić bo sie wiele nauczyć można. Ja myślę, że powinieneś przemyśleć ile nowe obowiązki mają się procentowo do twoich dotychczasowych obowiązków, które stanowią 100% w tej chwili i mógłbyś tyle procent wziąć z dotychczasowej pensji by dołożyć i by coś z tego wyszło ;] Fajne rzeczy, ale jakoś dużo tego na jedną głowę no chyba, że nic sie nie pierdzieli.