Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
http://pl.youtube.com/watch?v=dPmKC-olFUU
No cóż, gdyby jeszcze nadzorował to ktoś znający się w temacie...
BiExi napisał(-a):
Co do ekspansji na komputery biurkowe to powili sytuacja sie tez zmienia ludzie wqurwieni na Viste powoli zaczynaja szukac jakiegos alternatywnego systemu :P
tyle tylko ze czas działa na korzyść visty :]
Patrzę, że znajomi coraz częściej szukają alternatywy dla Windowsa. Praktycznie bez żadnej namowy instalują jakiegoś Linuxa. I jak narazie są zadowoleni. :) Bardzo mnie to cieszy :)
ale w tym artykule możliwość konfiguracji systemu pokazali jako wadę → bo trzeba się znać...
Biexi. Tak się mówi od lat. Jak spojrzysz na wykres tutaj: http://counter.li.org/ to on mówi, że niespecjalnie przejście na Linuksa rośnie w postępie geometrycznym...
Ludzie nie są wqrwieni na Vistę, bo zaczęli myśleć, że mają stare komputery, a nie, że nowy system jest zbyt wymagający.
Teraz ja ze swoim komputerem jestem "przeciętniakiem". Spójrz na wystawy sklepowe, gdzie konfiguracja komputera do pracy biurowej potrafi mieć dwurdzeniówki i 2GB RAMu Tworzy się standard. Inna sprawa, że nowego PIV już się nie kupi. Jak kupowałem bratu komputer, to z trudem mi się udawało wytłumaczyć, że zintegrowana grafika mi starczy.
Inna sprawa, Podobno Pawlak zna się choć trochę na OS, nasz premier chce udostępnić kompa i net każdemu dzieciakowi... (patrz słodkie orędzie). Myślę, że tutaj należy uderzyć (samo się nie zrobi), a przunajmniej spróbować... tylko jak... Jak zobaczę Donalda witającego Gatesa wzorem któregoś z poprzedników, to mnie chyba szlag trafi.
W tym samym programie w TVN24 tylko tydzień później była wypowiedź kogoś z Microsoftu, że Vista została wypuszczona zbyt wcześnie, że nie dopracowano sporo rzeczy, że zbyt duża kobyła, że nie miała tyle mocy sprzętu zabierać.
Zadziałały względy marketingowe, podobnie jak było przy win Millenium.
Idea dobra ale tych "specjalistów" to chyba z dworca głównego ściągnęli.
iwo, gdybyś nie wiedział to Gates po rozprawie o nieuczciwe praktyki względem Netscape oddał prezesure Belmerowi i zają się filantropią. Więc jeden kij czy przyjedzie czy nie. A Pawlak niech wreszcie zreformuje rolnictwo na wzór chocby angielski, bo to jest tragedia jak sie slyszy o klesce suszy i ze kase chca (dupa trzeba bylo ubezpieczyc uprawy), albo co jest dnem kleska urodzaju.
Dziwi mnie troche wypowiedz kolesia z CHIP'a ktorzy w sumie jako pierwsi traktowali o linuxie (w 97 np. dali pakiet DTP ADOBE pelna wersje [platny byl]), choc wkurzyli mnie niedawnym artykulem o porownaniu systemow, gdzie za minus byl menadzer pakietow bo za duzy wybor, a potem dali plus ze jest menadzer. Jednym slowem idiota pisal go, ale coz. A ten z ComputerWorld mnie nie dziwi oni od zawsze sa pro-MS więc co innego ma mówić. A ta studentka może i fajna dupa, ale ta koszulka? Przegięcie, no i ona tez powtarzała oklepane zdanie "stabilny", "bezpieczny" (pewnei nawet FW nie skonfigurowala, anie nie zalatala jaja dodatkowo). A swoja droga to po jaki wał miałem na uczelni zjęcia z Systemów Operacyjnych skoro to są programy? No i nie dodali że Makówa to kompilacja BSD z mikrojądrem Hurd i dodatkowych rozwiązań Appla.
W swiecie OS tez sie placi, ale nie za programy w wiekszosci ale za suport, co jest hcyba lepszym rozwiazaniem bo tego sie nie spiraci.
Rumi, nie czas a rosnaca popularnosc laptopow i polityka Microsoftu ktory duminguje widocnzie ceny licencji OEM Visty dla producentów. Swoja droga trudno byloby stwierdzic dumping bo na podstawie czego mialoby sie okreslic koszt stworzenia programu/systemu, rachunki za prad?
LongeR uwazaj bo poszukam Twoich kwiatków na forum :> To że ktoś jest specjalista od hydrauliki nie znaczy ze sie zna na gazie. Wiec jesli biora kogos z dzialu (w przypadku CHIP'a) nielinuxowego to nie ma sie co dziwić.
Swoja droga zygac mi sie chce tym pokazywnaiem Beryla/Compiza i krecenim kostką, jakos pomija sie zazwyczaj funkcjonalne rzeczy w tym takie jak grupowanie, scalanie, itp. Jajkami niech sobie pokreca moze bedzie ciekawsze :)
qluk napisał(-a):
Jajkami niech sobie pokreca moze bedzie ciekawsze :)
Cyckiem ;)
ba10 napisał(-a):
qluk napisał(-a):
Jajkami niech sobie pokreca moze bedzie ciekawsze :)
Cyckiem ;)
Cycek? Gdzie?
(post hermetyczny, "nie#errorwcy" nie załapią)
Ale ta studentak ma dwa cycki :P
DUAL BOOBS :D
Myśle że na tym zakończymy OT ;)
Ostatnio edytowany przez ba10 (2008-05-08 14:52:21)