Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Mamy taką sytuację:
--------Neostrada ( download 1Mb / upload 256 kb------Router WiFi --------------------komp1
Na routerze jest tylko zrobiony NAT . Z jaką maksymalną predkością ( w kilobitach ) komp1 moze sciągać pliki ( z poza sieci )? Czy maksymalna predkosc sciagania plikow z poza sieci = Upload łacza ?
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2008-05-04 14:20:38)
owca napisał(-a):
Możesz ściagać z prędkością 1024 kb/s, a uploadować wysyłać z prędkością 256 kb/s.
a 1024kb/s=128kB/s, zaś 256kb/s=30kB/s
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-05-04 15:56:18)
BiExi napisał(-a):
Piotr3ks - jeszcze trzeba zaznaczyc ze przy poprawnie dzialajacej neostradzie a taka sytuacja jest naprawde niepotykana :P
czytaj: zadko kiedy masz takie stale predkosci .... i czesto zrywane sa polaczenia
Weź mi nie mów o zrywaniu połączenia bo mnie kurwica strzela. A o prędkości przy takim podziale to szkoda gadać wiem z autopsji.
Ja tam jak miałem neo nie narzekałem. Zawsze miałem (przynajmniej teoretycznie) kilka kilobajtów więcej niz na umowie. Z Netią tez tak mam: ściąga mi z prędkością 132 kB/s.
należy mieć na uwadze fakt, iż neostrada jest halfduplex
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Na szczęście to nie ja muszę rodzielać tą "Nerwostrade" tylko mój kolega :) Jeżeli chodzi o awaryjność Neo to chyba kwestia zależna od regionu Polski :)
Piotr3ks napisał(-a):
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Na szczęście to nie ja muszę rodzielać tą "Nerwostrade" tylko mój kolega :) Jeżeli chodzi o awaryjność Neo to chyba kwestia zależna od regionu Polski :)
Raczej od jakosci instalacji telefonicznej i odleglosci od centrali.
Co do hald-duplex, mam tak samo w kablowce. Chujowa sprawa, jak wrzucam cos na ftp to moge zapomniec o przegladaniu nawet tego forum.
kiera: a ja moge tylko pomazyc o czyms takim, juz od 6tygodni jedziemy w domu na modemie, a koeljene umowy z Netia, Orange sa zawiazywane i nici z tego; czy ktos mial do czynienia z czym innym niz xDSL od wielki korporacji, nie liczac radiowych sieciowek, bo tym raczje nie ufam; albo najlepiej jakies stale po kablu miedzienym lacze inne niz neostrada, freedom i net24; kablowka nie dochodzi;
pozdr
p.s. i cieszmy sie ze wogole jest jakies stale lacze
paoolo napisał(-a):
kiera: a ja moge tylko pomazyc o czyms takim, juz od 6tygodni jedziemy w domu na modemie, a koeljene umowy z Netia, Orange sa zawiazywane i nici z tego; czy ktos mial do czynienia z czym innym niz xDSL od wielki korporacji, nie liczac radiowych sieciowek, bo tym raczje nie ufam; albo najlepiej jakies stale po kablu miedzienym lacze inne niz neostrada, freedom i net24; kablowka nie dochodzi;
pozdr
p.s. i cieszmy sie ze wogole jest jakies stale lacze
Dlaczego Ci Orange Freedom nie wypalił ?
hmm po dlugim czsie niebytnosci na forum, tlumacze: netai zawizala z nami umowe, my nie bardzo patrzac na regulamin, a ze kadzy ma swoje inne sprawy w domu, nie interesowalo nas to, teraz mamy rozwiazano umowa za interent, zas za telefon z netia nie, zas co do orange, to tez bedzie doopa zbita, zwlsza ze PODOBNO ze wzgledow czysto techniczny, wielkosc lacza do nas nie moze przekroczyc 256Kbps (przynamniej w netii) wiec teraz mam to wszytsko gdzies zwlasza po 7tyg bez stalego lacza;
Strony: 1