Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Uruchomiłem ponownie po upradzie przez aptitude. Moje repozytoria to testing. Najpierw miałem jakieś linijki odnośnie podłączonego pod USB dysku, po czym było z 2 minuty przerwy, aż wypisał:
ALERT! /dev/hde8 does not exist. Dropping to shell Chceck your root= boot argument (cat /proc/cmdline) Chceck your missing modules (cat /proc/modules), or device files (ls /dev) Busy Box v.1.1.3 (Debian 1:1.1.3-5) Built-in shell (ash) Enter 'help' for a list of built-in commands /bin/sh: can't access tty; job control-turned off (initramfs)
Uratuje się jakoś mojego debiana, czy zostaje mi tylko reintall?
uratuje :)
na początek spraw sobie jakieś liveCD, odpal z niego komputer i wydaj polecenie:
fdisk -l
Chodzi o to abyśmy się dowiedzieli jaki jest rozkład dysków i partycji w Twoim komputerze.
wklej tu wyniki
ewentualnie z samego tego busyboxa mozesz dac ls -l /dev/[sh]d* - obstawiam ze po aktualizacji jadra pozmienialy sie jakos oznaczenia dyskow ...
Jak masz inny kernel zainstalowany to spróbuj z niego uruchomić system.
Dzięki wam panowie, ale zdążyłem już system przeinstalować:)
Strony: 1