Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2008-03-22 16:14:52

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

Netia po neostradzie, jak dluga migracja?

hmm mam pytanie sprawy czysto duchowej, na jak dlugo mam sie nastawic z przesiadka z neo na netie, bo w sumie migracje zaczeli jakies 48godzin temu, tj TP wypowiedzialo konto na serwerze i zdychamy na modemowym, zas linia nadal TPSA (nadal obsluguja linie 0202122) oraz widoczna jest synchronizacja modemu;

czyli mniej wiecej po swietach? ciemno to widze

#2  2008-03-22 16:54:05

kwachu - Członek DUG

kwachu
Członek DUG

Re: Netia po neostradzie, jak dluga migracja?

nie wiem jak teraz, ale jak netia świeżo co wprowadziła swoją ofertę, to czekałem chyba z 3 miesiące!!!
nawet nie wiesz ile to mnie nerwów kosztowało, poznałem w tedy chyba wszystkich konsultantów z biura obsługi klienta...

http://img218.imageshack.us/img218/8307/811168430630qp0.png
http://img.userbars.pl/22/4369.png
http://www.cdlinux.pl/grafika/cdlinux_button-200x50.png

#3  2008-03-23 12:40:23

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

tzn 3 miesiace od podpisania umowy czy od faktycznego odrzucenia polaczenia ADSL przez TPSA i oczekiwania na ADSL z Netii; bo jak tak to .... z tym, oj trza bedzie ustalic grafik obslugi modemu 56kbps

#4  2008-03-24 13:15:36

kwachu - Członek DUG

kwachu
Członek DUG

tzn 3 miesiące nie maiłem internetu i nabijałem kieszenie tp piszczącym modemem, netia tłumaczyła się że to wina tepsy i że internet będę maił za tydzień... i za tydzień... i za tydzień i tak tych tygodni mineło 12.
ale sądzę że to już jakoś sprawniej działa, bo klientów neti wciąż przybywa.

http://img218.imageshack.us/img218/8307/811168430630qp0.png
http://img.userbars.pl/22/4369.png
http://www.cdlinux.pl/grafika/cdlinux_button-200x50.png

#5  2008-03-25 09:11:53

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

czyli widze ze czeka mnie to samo, wie ktos jak obsluzyc modem Zoltrix 56kbps Context czy jakos taki chipset?

#6  2008-03-25 12:51:12

kayo - Członek DUG

kayo
Członek DUG

a ja ci polecam mojego bloga gdzie opisalem moje "przeboje" : http://kayo.jogger.pl

Having a Windows 95 box hooked to the internet is akin to walking naked into a prison carrying a carton of cigarettes.
-----------------
jid: kayo77//gmail.com  gg #1046710

#7  2008-03-25 13:52:18

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

jeslis to robil (tak jak patrze na daty) teraz to kur.. pokiego diabla wpakowalem w to nie tylko siebie, ale firma potrzebuje neta, a przeciez na modemie sie zaj.... i ja i brat i firma, przynajmniej tyle ze robimy to na laczu tym co teoretycznie powinno juz nie funkcjonowac (druga linia) wiec moze (glupie zawsze ma nadzieje) jakos  pomina te dziwny okres w rozliczeniu; tak moglismy ladnie w tzw symbiozie zyc z tpsa (ktora zdzierala by z nas abonament plus neostrade plus druga linia ISDN), ale koszta wychodzily zbyt wysokie (za 190zl to mozna lacze opertorskie se doopnac na wsi i miec od uch do ucha usmiech ze pingi sa mniejsze niz 0.2ms

#8  2008-03-26 19:58:57

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

uwaga, jest, cos ruszylo, ... ale jak zwykle gdzies spartolone; pismo poszlo, gosc powiedzial ze calosc uslugi byla gotowa na dzien 19 III, mi zas net zbuntowal sie 24h pozniej; i ze bylo wszystko gotowe, etc; dzis telefon - mozna juz sie laczyc; ide z modemem (ehh przed windowsa) i dawaj... podglad stanu... hmm ta lacze nadal jest stare; predkosc nie zmieniona, nic tu nie gra; hasla netii tez; telefon do goscia; nadal problemy; okazalo sie ze wszytsko jest, nawet poodbno TPSA sie wywiozala z uslugi neostrada tp, ale jakos technicy przoczyli ten szczegol ze trzeba zmienic fizycznie linie adsl, ze nie uzyskuje uwierzytelnienia na serwerach tpsa tylko na netii; no nic kolejne 48h czekania;

#9  2008-03-29 16:56:08

kayo - Członek DUG

kayo
Członek DUG

paoolo napisał(-a):

uwaga, jest, cos ruszylo, ... ale jak zwykle gdzies spartolone; pismo poszlo, gosc powiedzial ze calosc uslugi byla gotowa na dzien 19 III, mi zas net zbuntowal sie 24h pozniej; i ze bylo wszystko gotowe, etc; dzis telefon - mozna juz sie laczyc; ide z modemem (ehh przed windowsa) i dawaj... podglad stanu... hmm ta lacze nadal jest stare; predkosc nie zmieniona, nic tu nie gra; hasla netii tez; telefon do goscia; nadal problemy; okazalo sie ze wszytsko jest, nawet poodbno TPSA sie wywiozala z uslugi neostrada tp, ale jakos technicy przoczyli ten szczegol ze trzeba zmienic fizycznie linie adsl, ze nie uzyskuje uwierzytelnienia na serwerach tpsa tylko na netii; no nic kolejne 48h czekania;

Skads to znam:D

Having a Windows 95 box hooked to the internet is akin to walking naked into a prison carrying a carton of cigarettes.
-----------------

#10  2008-03-29 19:14:08

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

widze kayo ze jakos nie podzielasz moich nadzieji, no nic w dzisiejszym dniu juz 3 z 5 nadzieji sie syply; ale goscie z netii cos zrobili, bo teraz nie mam juz synchronizacji, ale "pusta" linie i czekam az laskawie zacznie mrugac ta kontrolka ADSL na modemie

edit:
kurd.. kayo tobie przyslali pismo z urzedy lacznosci i stratata, zas mi gosc wprost z netii powiedzial, ze "przyczyny technicze i blabla bla, bo piwko bylo i ludziska nie zrobili z TPSA i tak dalej i ze TPSA tak mowi itp, i albo robimy mniejsze lacze, albo zrywamy umowe" a my juz przeszlo 2tyg na modemie, kurn.. tak se TPSA dobila kolejna "stuwe" za lacze internet, czy oni nie moge tego sprawdzic przed? czy na zywca to testuja?

hmm dobrze ze przynajmniej w dwa tygodnie jest nam to wiadome, a nie w 3miesiace ;/ ehh i nadal TPSA, niech ja szlag, jakas teoria spiskow, ciekawe jak oni szybko puszcza lacze neostrade?

Ostatnio edytowany przez paoolo (2008-03-31 14:24:22)

#11  2008-04-03 14:38:54

kayo - Członek DUG

kayo
Członek DUG

Oni powinni przetestowac lacze "przed" ale boja sie ze im klient zniknie. A nuz sie uda i bedzie dzialac... a jak nie to trudno i tak to nie bylby nasz klient... Taka chyba jest metoda dzialania. Ja poszedlem po bandzie i przez 45 min tlumaczylem mu ze wpis "oraz" w umowie oznacza logiczne "i" a nie wybor "lub" W koncu przyznal mi racje i umowa zostala rozwiazana... zreszta czytales to wiesz

-----------------

#12  2008-04-03 17:55:13

Syziek - Członek DUG

Syziek
Członek DUG

Ja rok temu czekałem 3 miesiące na przełączenie na net24 i sie nie doczekałem, tzn. zrezygnowalem z czekania, neo miałem  z powrotem w 2 dni. Teraz tez się zastanawiałem chwile na netia bo czeka mnie koniec umowy, ale jak sobie przypominam co sie działo rok temu to jednak zostane przy neo.

JID: syziek@jid.dug.net.pl
Registered Linux user: #372377
http://imagegen.last.fm/mrMoonsault2/recenttracks/4/Syziek.gif

#13  2008-04-10 13:29:43

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

kayo, umowe nie ja zawiazywalem, ale gosc ktory mnie o tym "problemie" powiadomil z miejsca powiedzial ze mozna umowe rozwizac, lub tez zejsc na mniejsze lacze (ktorego nie ma czyli 256kbps) i czekalismy na stnowikos netii; po tygodniu (nie chcialo mi sie sprawdzac, wiec tydzien uplyna szybko) po ponownym telefonie, byl komunikat o braku takiej mozliwosci;

teraz rozpatrujemy freedom z orange (ale watie czy rezymowa TPSA sie zgodzi) a jak nie to powrot do 256kbps za 40 zl i plus abonament 40 zl; ale moze cos wyjdzie z orange, przeciez to prawie ta sama firma steruje tymi koncernami

edit: obecnie bedzie mijal czwarty czy trzci tydzien, juz mnie nawet to nie rusza, ale czasem potrzeb, i tak teraz TPSA sie na nas strzepi bo modem dziala dziennie przez chyba godzine.

Ostatnio edytowany przez paoolo (2008-04-10 13:34:10)

#14  2008-04-15 12:16:49

ukasz - Użytkownik

ukasz
Użytkownik

pracuje w jednej z przejetych przez netie spolek i powiem wam ze nie dziwi mnie takie podejscie neti do sprawy. kazdy tam ma swoje wizje i ciagnie w swoja strona i do tego jeszcze tona procedur do przejscia.

slowem smiech na sali i biurokracja. 0 organizacji.

http://wiblo.pl/wilk/userbars/debian_user_black.png

Stopka forum