Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
BiExi ogólnie to to trochę starawe jest i dziś nie działa już tak fajnie jak działało jeszcze 2-3 lata temu, przejrzyj co oferuje mozilla z wtyczek do wyszukiwania... trochę tego jest. ;)
Co do potęgi to fakt, najśmieszniejsze jest to, że wszyscy obawiają się google, a tak na serio nikt nie chce z nim konkurować. Nikomu nie chcę się wydawać kasy na badania, z których to zyski mogą pojawić się co najwyżej za parenaście, jak nie za paredzesiąt lat, tak jak to robi google.
Microsoftowi się chce - nawet chcą wydać parę drobniaków na przejęcie Yahoo!, coś koło 40 mld dolarów.
Microsoft to dno pewnie bill sam zamyka się w ciemnym pokoju z laptopem a na laptopie linux hehe:) a co do googli to jest to potęga a zaczynali swoją działalność w garażu:P Jak to mówią od zera do milionera? miliardera?
LongeR napisał(-a):
(...)
dorośnij...
Nie martw się Wujku kiedyś i na mnie przyjdzie czas:) kiedyś...
davidoski napisał(-a):
Microsoftowi się chce - nawet chcą wydać parę drobniaków na przejęcie Yahoo!, coś koło 40 mld dolarów.
:] M$ po prostu obudził się z ręką w nocniku i stwierdził, że można było zarobić. Google od dawna były nastawione na zarabiane tam, gdzie nikt kasy nie szuka.
LongeR napisał(-a):
a co do googli to jest to potęga a zaczynali swoją działalność w garażu:P Jak to mówią od zera do milionera? miliardera?
bill g. tez zaczynał od śmiesznego dosa, całe to swoje imperium sam zbudował i tera stara się utrzymywać monopol, to jest normalna kolej rzeczy w kapitalizmie. my ze swej strony też w końcu otake polske przecież walczyliśmy. swoją drogą ciekawe, kiedy ludzie zaczną piłować mordy na monopolistycznego google :p
Rychu nie wiem, w zasadzie to już zaczynają piłować, tyle że samo piłowanie nic warte nie jest. Ostatnio na osnews pojawiła się notka na temat projektu QUAERO, który to docelowo ma być konkurencją dla wyszukiwarki googla, całość ma kosztować 199 mln euro. Osobście jestem sceptykiem jeśli chodzi o konkurencyjność tego projektu do gogli, bardziej realna konkurencja mogłaby powstać z połączenia yahoo i M$.
Ale to tylko takie gdybanie. I żeby nie było... do niedawna miałem w podpisie google, nie jestem ani zażartym zwolennikiem googli, ani zażartym przeciwnikiem. :]
rychu napisał(-a):
bill g. tez zaczynał od śmiesznego dosa, całe to swoje imperium sam zbudował i tera stara się utrzymywać monopol
ms-dos nie został napisany w całości przez microsoft ;] bill zakupił kod niejakiego qdosa i na tej podstawie stworzył ten swój szajs