Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
System mi zwariował! :)
Co chce odpalić Amaroka, KMPlayer, Mplayer, Kaffein to dostaje błąd o naruszeniu pamięci i nieraz zrzuty pamięci w ~/core. Takim KMplayer pomimo wyboru silnika xine, mplayer nic nie odtwarza ;/
Dodatkowo jak odpalam w konsoli kaffein, kmplayer, k3b (..) na moim koncie, to uruchamiają się w domyślnej skórce KDE (Plastik) i domyślną konfiguracją (taki kaffeine wywala konfigurator jak za pierwszym uruchomieniem) zaś uruchomione z KMenu mają odpowiedniego skina i wcześniejsze ustawienia O_o
Ma ktoś pomysł co może być nie tak?
Debian sid, KDE 3.5.8, jajo 2.6.24
Sprawdź to na nowym użytkowniku.
heh debian sid raz w miesiacu lub na kwartał mam tez takie bubu ale łupgrejd co dwa dńi po jakimś tygodńiu bangla wsio co stwierdzam nagłym restartem systemu lub odpaleńiu kilku naraz aplikacji zwiecha procesów
ENTER
Ostatnio edytowany przez Ryszard (2008-02-21 18:32:14)
Masz Sida, prawda?
Edit: Eh, Ryszard mnie uprzedził.
Ostatnio edytowany przez davidoski (2008-02-21 18:40:56)
Tylko, że z tym babolem męczę się już od prawie miecha ;/ Przez ten czas jak zawiódł mnie Debian byłem zmuszony działać na XP. Nie miałem czasu, na dłubanie w kompie, przez naukę :)
Zrobiłem dzisiaj upgrade ale to samo, dlatego pisze :)
Zauważyłem jeszcze, że aplet z Kcontrol od wygaszacza ekranu nie włącza sie. Jak go wybiore przez Centrum Sterowania to zamyka całe centrum sterowania, pewnie znowu naruszenie pamięci :) Przez to mi nie blokuje ekranu jak hibernuje lapka.
Ostatnio edytowany przez bns (2008-02-21 18:46:43)
2. --- sprawdź może uprawnienia --- mogły się przestawić.
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=7828
sprawdź poradę Qdłatego(trochę to trwa)... może pomoże
może od drugiej strony, sprawdź pamięć memtest86+
Taki problem miałem, i o dziwo tfu,tfuXP jakoś działał. Za to Debianek istne szaleństwo. Okazało się, że pamięć była dobra tylko nie dla mojej płyty ASUS nie lubi GOODRAM :)
co do problemow ktore wystepuja tylko na twoim koncie - moze byc niezgodnosc wersji plikow konfiguracyjnych - pousuwaj katalogi/pliki z konfiguracja tych programow ...
jeśli wylatuje ci z core to bym zaprzągł do pracy gdb, tylko pytanie czy masz ochotę podebbugować :)