Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Użytkownik

Mam problem z odpaleniem wine i cedegi. Próba uruchomienia któregokolwiek kończy się restartem serwera X. Po instalacji cedegi i wine odpaliły się ekrany ale naciśniecie przycisku dalej = restart. Teraz każda próba uruchomienia kończy się restartem. Mam Debiana/Lenny aktualizowany raz w tygodniu. Niedawno (kilka miesięcy temu) cedega i wine spokojnie działały ale je odinstalowałem, a teraz nie mogę odpalić. W logu X nie ma żadnych informacji. Jaka może być tego przyczyna ?

Pijak ;-P

forum przetrzepał ? to by znalazł, że na 99% trza przeinstalować stery do grafy ...

Członek DUG
Użytkownik

Fakt problem już był poruszony na forum, nie dokopałem się. Reinstalacja sterów pomogła. Przy okazji poruszę jeszcze jedną sprawę. Po zainstalowaniu sterowników w wersji NVIDIA-Linux-x86-169.09 kolory przy odtwarzaniu filmów są zubożałe. Występują tylko odcienie koloru niebieskiego. Problem występuje tylko w odtwarzaniu filmów np. w kaffeine(xine), mplayer odtwarza ok. W sieci jest kilka zapytań o to ale bez odpowiedzi. Może będzie trzeba poczekać na nowsze stery.

Piwo DUG

to zamień na NVIDIA-Linux-x86-169.07 działa bez problemów

Członek DUG
Użytkownik

Niestety na 169.07 i 169.09 efekt ten sam. Obecnie pracuje na 100.14.19 i jest ok. poczekam na nowe stery i się zobaczy.