Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ile wynosi cena 1 KWh ? czy w Polsce wszedzie jest taka sama cena ?
u mnie gdzieś około 0,35 PLN (opolskie)
u mnie to jest dokładnie 0,3569 za 1 kWh
poszukaj w rachunkach za prąd albo w umowie przyłączeniowej. wydaje mi się, że w polsce wszędzie płaci się tyle samo
u mnie za dużo
u wszystkich za dużo, stary :)
powód: 99% krajowych elektrowni stoi na węglu, reszta elektrownie wodne.
gdzie jest, ****, uran - pytam się grzecznie, do chuja nędzy.
wiesz gdzie jest??
Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina, Normalna rodzina,
tam szukaj uranu, więcej elektrowni wodnych, pedałów i innych urządzeń elektrycznych (wibrator)
Ja przeciwko energi atomowej nic nie mam(wręcz jestem za) tylko takiej pozadnej, a nie jakies dziastwo jak Czarnobyl...
ja tradycyjnei nie na temat jak szybciej kręci mi sie kułko na liczniku niż sąsiadowi to jest to spowodowane tym ze on sie zna na rzeczy, znaczy w branży robi ?? bo mam takie rachunki że na łeb każdego mieszkańca w klatce bije i nei wiem czy sąsiadowi wykurwić odrazu czy wstrzymać sie do jutra ?
Rychu wytłumacz jak to działa bo masz pojęcie jak wydać
To co Ty BiExi masz masz w domu tasmę mątownicza komputerow, ja mam 3 komputer jeden chodzi caly czas dwa prawie caly czas i rachunek nie przekraczna 170zl.
Rumi mnie nie przebijesz u mnie przecietny rachunek za energie elektryczna wacha sie od 1200 - 1500 zl
no tak jak 50 kompów nonstop pracuje ...:)
To co Ty BiExi masz masz w domu tasmę mątownicza komputerow, ja mam 3 komputer jeden chodzi caly czas dwa prawie caly czas i rachunek nie przekraczna 170zl.
mam podobną kwote a komp tylko 1 i nei chodzi dużo teraz to sie wkurwiłem ide mu wyjebać :[
Spokojnie obejrzyj plomby i licznik i jak znajdziesz jakis kabel od sasiada to najpierw podlacz go pod 360Va potem dzwon do elektrowni...
Rumi można puścic licznik w drugą stronę (znaczy żeby się kręcił do tyłu), co jest w sumie banalne: w 1~ wystarczy skrzyżowac przewody na wyjściu licznika, a w 3~ zmienic kolejnosc faz.
tylko jeden problem, plomba mianowicie... jedna na samym liczniku, druga na zaciskach. co jakiś czas przychodzi złamas z elektrowni i węszy, i jeśli nie masz którejś to płacisz karę
Rumi mnie nie przebijesz u mnie przecietny rachunek za energie elektryczna wacha sie od 1200 - 1500 zl
To jakas huta czy statki produkujesz?
Rumi można puścic licznik w drugą stronę (znaczy żeby się kręcił do tyłu), co jest w sumie banalne: w 1~ wystarczy skrzyżowac przewody na wyjściu licznika, a w 3~ zmienic kolejnosc faz.
Eeee wątpie byłoby to za proste bo mazny by sie dogadac z serwisantem z elektrowni.Musi byc chyb ajakies zabezpieczenie ze nie moze sie krecic do tyłu
nie, nie ma. sam tak kiedyś robiłem.
jednak współcześnie wchodzą już liczniki elektroniczne, które trochę trudniej oszukać...