Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Zgodnie z pewną instrukcją kopiuję nowy pakiet *sty do .../localtexmf /tex/latex.
Nastepnie należy odświeżyć LaTeXu bazę danych nazw plików. Odpowiednie polecenie zależy od dystrybucji TeXa. Próbuję: texhasch i inne polecenia jakie znalazłem dla innych TeXów, niestety. Przy kompilacji dokumentu LaTeX nie widzi potrzebnego pakietu.
Jakiego polecenia użyć dla TeXlive na Ubuntu/Debian?
Proszę o pomoc.
PS.
Bez DUGu nie da się dugo żyć.
Znalazłem!
sudo texconfig
Rehash - rebuild filename databases
Mogłem poczekać z pytaniem, trudno, znowu zaśmiecilem.
Wątek zakończony..
wolfvilk napisał(-a):
Mogłem poczekać z pytaniem, trudno, znowu zaśmiecilem.
Wątek zakończony..
tu się nie zaśmieca - to wszystko jest wiedza
przepraszam ale muszę:P A ja tą wiedzę chłonę:D
wolfvilk napisał(-a):
Zgodnie z pewną instrukcją kopiuję nowy pakiet *sty do .../localtexmf /tex/latex.
Nastepnie należy odświeżyć LaTeXu bazę danych nazw plików. Odpowiednie polecenie zależy od dystrybucji TeXa. Próbuję: texhasch i inne polecenia jakie znalazłem dla innych TeXów, niestety. Przy kompilacji dokumentu LaTeX nie widzi potrzebnego pakietu.
Jakiego polecenia użyć dla TeXlive na Ubuntu/Debian?
Gdyby ktoś potrzebował to na szybko.
Plik z rozszerzeniem *.sty umieszczamy w katalogu z plikiem źródłowym Latex-a/Tex-a, umieszczamy odpowiedni wpis odnośnie obsługiwanego pakietu w preambule dokumentu i przy kompilacji dokumentu funkcje dostarczane przez pakiet będą dostępne.
Pakiet działa bez instalacji i konfiguracji środowiska.
Wygodne dla bardzo rzadko używanych pakietów specjalistycznych.
Strony: 1