Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wydanie nowego stable tradycyjnie na gwiazdkę, prawdopodobnie również tradycyjnie się przesunie. ;)
http://www.itwire.com.au/content/view/16309/1148/
Z ciekawszych rzeczy: port kFreeBSD stanie się oficjalny, sparc32 stanie się nieoficjalny.
Ciekawe jak się będzie nazywał przyszły testing. I czy do wydania uda mi się skończyć mój poradnik instalacji. :P
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-01-30 11:48:33)
czad. pewnie na gwiazdkę to go dopiero zamrożą. stable to czad. ostatnio nawet częsciej używam etcha niż lenny'ego. ustawiłem, żeby się odpalał jako domyślny, bo mnie domownicy chcieli nie raz zamordować za to, że coś nie działało jak włączyli kompa....a w stable niespodzianek nie ma nigdy.
Ja już kilka razy się do lennego przymierzałem ale zawsze miałem problem z kartą graficzną. Na etchu działa idealnie:) Ciekawe jak się będzie nazywał:D Jakie tam jeszcze zabawki były w Toy Story??
LongeR napisał(-a):
Ja już kilka razy się do lennego przymierzałem ale zawsze miałem problem z kartą graficzną. Na etchu działa idealnie:)
U mnie też sie xorg sypał z lennego......
owca napisał(-a):
Ciekawe co zrobią jak się kiedyś nazwy z toy story skończą...
E tam. Wystarczy, zeby nowe stable ukazywało się co 5 lat i problem przesuniety.
z etchem nie miałem nigdy problemów, z sid-em prawie ich nie miałem, ale z lennym najwiecej...
kuchar napisał(-a):
z etchem nie miałem nigdy problemów, z sid-em prawie ich nie miałem, ale z lennym najwiecej...
No to ja jakis ewnement chyba jestem albo moj komp/lap to niezwykle inteligentne maszyny [ bardziej niz ja ]. Mialem arch'a - ludzie pisali ze sypie im sie to i tamto, ze ost. aktualizacja namieszala cos tu i owdzie i szlak powoli wszystko trafia a u mnie sie nic nie dzialo. Podobnie jest z Debianem. Jeszcze nigdy nie mialem problemow z Lennym. Sid - kilka wpadek zaliczylem ale Lenny to cos pieknego.
Tak z moich obserwacji.... to ktos, kto siedzi na lenny'm i po wiekszym czasie uzytkowania siadzie np. na Etch'u to zaloze sie... ze po niedlugim czasie i tak wroci na Lenny ;>
Pozdrawiam
owca napisał(-a):
Ciekawe co zrobią jak się kiedyś nazwy z toy story skończą...
Nakręcą nieoficjalną wersje Toy Story :P
Lenny wysypywał mi xorg'a, zawsze miałem z nim problemy. Etch spoko tylko, nieaktualne pakiety. Zainstalowałem Archa i jestem jak narazie bardzo zadowolony.
A co do nazwy to jak się skończą zabawki z Toy story to proponuje aby nazwali go LongeR:P i Wszystko jasne:D
LongeR napisał(-a):
A co do nazwy to jak się skończą zabawki z Toy story to proponuje aby nazwali go LongeR:P i Wszystko jasne:D
To już by było przegięcie :)
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2008-01-30 23:46:15)
Ja jestem chyba jakiś inny. Mam testing od niepamiętnych czasów (pierwsza poważna instalacja linuxa, do debian testing (jeszcze wtedy Sarge). Lenny'ego używam od momentu pojawienia się w nim KDE 3.5 i OO 2.0 Wszystkie wpadki jakie zaliczyłem na Lennym to moja wina. Wszystko ponaprawiałem i śmiga.
PS. Czekam na KDE 4.0
A ja chciałbym naskarżyć, że w Lenny'm nie działa program xdtv, co uznaję za wpadkę, ale developerów systemu. Nie powinno tego programu być w testing tylko w unstable. Na etch-u chodzi oczywiście bez problemu.
na lennym czasami nie ma niektórych paczek które są w etchu i sidzie, np jajko do xen-a
kuchar napisał(-a):
na lennym czasami nie ma niektórych paczek które są w etchu i sidzie, np jajko do xen-a
takie sytuacje się zdarzają w testingu
Zdecydowanie najdziwniejsze jest to, że w Lennym nie ma Kadu...
Dlatego Lenny/Sid jest fajny.
Większość pakietów jest z Lennego, ale takie tam KDE jest z unstable - bardziej stabilne.
pablo napisał(-a):
Zdecydowanie najdziwniejsze jest to, że w Lennym nie ma Kadu...
http://packages.qa.debian.org/k/kadu/news/20080121T233919Z.html
Moje pytanie: Jak długo będzie wspierane Oldstable (sarge) ?
dzisiaj stwierdziłem że w Lennym nie ma gqview - szlag mnie trafił
może coś z nim było nie tak i jak naprawią to znowu pojawi się w repo? ;-)
a tak z głupia frant ciągnąłem paczkę z Etcha i działa - bez konfliktów pakietowych
a ja mam wciąż etcha i wszytsko chodzi jak nalezy i ma działac stabilnie. na lenny przejde zapewne przed jego samym wydaniem jako stable albo tuz p owydaniu. a do zabawy sid :)