Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chcę sobie kupić parę rzeczy na amazon.com. Są dużo tańsze niż w Polsce. Zastanawiam się jak to jest z cłem przy zakupie towarów z USA? Może ktoś się orientuje?
Na stronach MF niby są informacje, ale wszytko to zagmatwane. Interesuje mnie jak jest z zakupem książek oraz elektroniki z USA.
Tanie produkty opisują jako gift . A jak wiadomo gifty nie podlegaja ocleniu .
Dołącze się do tematu.
Jak to jest z przesyłką ( cenowo ) i z płatnością za takie przedmioty ?
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2008-01-28 11:13:55)
Z płatnością i przesyłką to nie ma problemu. Wyrabiasz sobie jakąś ekartę w banku (ja czekam na moją z mBanku), taką do płatności przez internet, ładujesz kartę, robisz transakcję, rozładowujesz kartę i czekasz na dostawę. Wysyłka ksiązki z amazon.com kosztuje do Polski 4$. Zresztą każdy sklep podaje taryfy dotyczące wysyłek.
Na poczcie chyba doliczają VAT i cło, jeśli jest takowe. No i jak to jest prezent to nie doliczają cła, chyba. :)
Kiedyś natknąłem się na taką stronę, ale nie jestem w stanie powiedzieć o niej czegokolwiek. Zresztą, jeśli ktoś nie chce kupować przez nich, to przynajmniej może się tam dowiedzieć o cenach.