Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czytaliście to?
http://wiadomosci.onet.pl/1679759,11,item.html
chłopaki się starają, fajnie by było jak by tak było ;)
hehe zbieg okoliczności właśnie zacząłem czytać ten artykuł odświeżam DUG'a nowy temat:) Niech się biorą za M$ bo nic z tego nie będzie wywalić to dziadostwo ze szkół urzędów a za zaoszczędzone pieniądze kupić nowy sprzęt i tyle.
jeszcze za wcześnie - może kiedyś.....
Walczę o to w swojej firmie i raz wygrywam, raz przegrywam. Jak przegrywam to zazwyczaj przez brak wiedzy urzędasów :)
Bodzio narazie nie ma szans ale stopniowo powolutku coś się zacznie zmieniać. Ja w to głęboko wierzę ale ludzie są ciemni jak... No przecież czym się różni taki Ubuntu od xp? chyba tylko tym że linux jest stabilniejszy. Przecież nikt nie zmusza ich do korzystania z konsoli. Masz na pulpicie ikonę klikasz włącza się i to wszystko. Ale żyjemy w tak zacofanym kraju że co nowe to złe taka jest mentalność większości obywateli naszego wspaniałego kraju a lepiej kupować licencję M$ i pompować kasę w tych nierobów z M$ niż kupić 5 komputerów do domu dziecka czy innej tego typu instytucji.
Masz na pulpicie ikonę klikasz włącza się i to wszystko.
ale klikasz raz a nie dwa a to już jest za trudne do zrozumienia dla ludzi otumanionych windowsem.
Podstawowym argumentem - zresztą w tym arykule też - jest to że bezpłatne to niebezpieczne. Ręce opadają i kończy się chęć dyskusji. No jak tu z koniem gadać.
no fakt, kto by dał coś dobrego za darmo, nawet w erze takich promocji nie mają ;)
Ostatnio edytowany przez kwachu (2008-01-24 22:48:12)
kwachu napisał(-a):
Masz na pulpicie ikonę klikasz włącza się i to wszystko.
ale klikasz raz a nie dwa a to już jest za trudne do zrozumienia dla ludzi otumanionych windowsem.
Zauważyłem, że jeśli tylko powiem komuś, kto nigdy nie miał styczności z komputerem, że w ikonę trzeba kliknąć dwukrotnie, to taki osobnik dwuklika już wszystko.
Bodzio napisał(-a):
Podstawowym argumentem - zresztą w tym arykule też - jest to że bezpłatne to niebezpieczne. Ręce opadają i kończy się chęć dyskusji. No jak tu z koniem gadać.
wynika to z niewedzy ludzi rece opadaja... pytanie dalczego wiekszosc serwerow pracuje pod kontrola linux'a....
guzzi napisał(-a):
Czytaliście to?
http://wiadomosci.onet.pl/1679759,11,item.html
zmiany powoli jak napisal wczeniej bodzio ale najwazniejsze ze temat zostal juz zauwarzony
wynika to z niewedzy ludzi rece opadaja... pytanie dalczego wiekszosc serwerow pracuje pod kontrola linux'a....
tacy ludzie powinni odwiedzić sobie stronke www.netcraft.com i posprawdzać co na czym stoi, nawet microsoft ma coś na linuksie ;)
Jak dla mnie to z tymi urzędami powinni powoli wdrażać rozwiązania o otwartym kodzie, które będzie można używać niezależnie od tego, czy masę platformę windows, czy linux. Nagłe przejście urzędów na otwarte rozwiązania, mogłoby się źle skończyć dla idei opensource i na dłuższy czas odstawić ją do kącika nieudanych eksperymentów.
Ogólnie jestem na tak, ale bez dzikiego pośpiechu, jak to tytuł notki sugeruje.
Ostatnio edytowany przez terefere (2008-01-25 15:36:27)
terefere ma racje nie można sie spieszyć trzeba powoli systematycznie wtłaczać wiedzę o linuxie aż sami będą chcieli spróbować
mnie rozwalił ten tekst o intranecie ... że nikt tego nie skomentował intranet to jest jakaś ślepa uliczka rozwoju w informatyce nie można zastąpić tego niczym w linuxie ? co za bzdury
adam05 komentarze na onecie od zawsze to mistrzostwo świata ;] nawet nie opłaca sie cos pisać tam bo i tak cie zlinczują