Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Dzisiejszy update w testingu. Xine wymaga xine-plugin-gnome, tylko że pech chciał, że kde chce mieć xine. I wychodzi na to, że KDE + Xine = Gnome. WTF?!?! Jak tego szybko nie poprawią to chrzanię to i zmieniam distro. Mam dość głupoty paczkujących.
Pisać możesz na bugreport. A jeżeli używasz aptitude to spróbuj dodać przełącznik --without-recommends, aptitude przez domyślne instalowanie paczek rekomendowanych ma czasem skłonnosć do przesady. Możesz też za pomocą equivs "oszukać" apt, że ten pakiet masz zainstalowany, szczegóły a propos korzystania z equivs w apt-howto.
A swoją drogą u mnie w testingu w ogóle nie ma pakietu xine-plugin-gnome. Więc może gromy kierujesz w złym kierunku?
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-01-16 13:42:00)
to wkońcu testing, mi jak sie chce się sypać system przy aktualizacji to poczekam kilka dni i znowu próbuje
azhag napisał(-a):
Pisać możesz na bugreport. A jeżeli używasz aptitude to spróbuj dodać przełącznik --without-recommends, aptitude przez domyślne instalowanie paczek rekomendowanych ma czasem skłonnosć do przesady. Możesz też za pomocą equivs "oszukać" apt, że ten pakiet masz zainstalowany, szczegóły a propos korzystania z equivs w apt-howto.
A swoją drogą u mnie w testingu w ogóle nie ma pakietu xine-plugin-gnome. Więc może gromy kierujesz w złym kierunku?
Sorry, paczka zwie się konkretnie xine-gnome. Poprawnie zależności wyglądają tak (są to wymagane a nie rekomendowane/sugerowane): libxine1 -> (libxine1-plugin | libxine1-misc-plugin). Problem rozwiązać można poprzez zainstalowanie tego drugiego w pierwszej kolejności bo ten pierwszy jest meta paczką dla drugiego, libxine1-ffmpeg i libxine1-gnome, a ten z kolei już chce gnome. Mimo iż teoretycznie paczka jest poprawna to logicznie i tak się to wszystko wykłada i chce instalować libxine1-plugin.
@siarka2107: nie jest kwestią to czy to jest testing. W testingu wszystkie paczki powinny być dobrze zrobione pod względem zależności.
bns napisał(-a):
Gdzie można napisac? W każdej paczce masz info o paczkujacym: imie i nazwisko plus mail
Nie jestem pewien czy takie niepokojenie dewelopera osobiście zostanie dobrze odebrane, imho lepiej napisać bugreport do danej paczki — pakujący z pewnością go tam preczyta.