Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zbooju, żeś się obudził :D
e tam, przecież może nie wszyscy słyszeli. niech gada
U nas na forum o tym nie było, sam też nie wiedziałem. Właśnie szlifuje moją Jave :P przed egzaminem, w oparciu o kurs z tego pisemka.
Z tego co sobie przypominam niedawno byli chyba komercyjni :> a moze mi sie coś pochrzaniło.
w tym pisemku zawsze się cos ciekawego dla siebie znajdzie :)
oby tak dalej
Zbooj napisał(-a):
Z tego co sobie przypominam niedawno byli chyba komercyjni :> a moze mi sie coś pochrzaniło.
Od dawna ich subskrybuję. Jeśli przez komercyjność rozumiesz pobieranie opłaty od subskrybujących, to nie było tak. Z drugiej strony zamieszczają reklamy, więc w sumie są komercyjni ;)
Dzięki Ci Zbooju. Do tej pory nie miałem pojęcia o ich istnieniu.
Dzięki Zbooju, nie wiedziałem o tym, a artykuł o LaTeX'e już zaprzątnął mi głowę, bo piszę licencjat.
To że czegoś nie ma na forum nie musi oznaczać, że wszyscy o tym wiedzą.
No to reszta gazetkowych odpowiedników może sobie pomarzyć że zedrze ze mnie znowu tyle kasy, może wreszcie się opamiętają z tymi cenami.
Fajnie, że robią w pdfie i ze stronami akurat pod proporcje monitora, wygodnie się czyta.
Ostatnio edytowany przez iwo (2007-12-31 21:14:41)
mail od Dragonii napisał(-a):
****** Dragonia Magazine nr 18 ******
Drodzy Czytelnicy
\"Z nowym rokiem nowym krokiem! Nowo-
roczna zmiana w Dragonii, to skład pisma
za pomocą systemu LaTeX. Zmiana miała na
celu nie tylko uproszczenie procesu składu,
ale również podniesienie jego jakości i uła-
twienie Wam przeglądania Dragonii. ...\"
A w numerze, m.in:
- Debian krok po kroku
- Licencje wolnego świata
- Xfce 4.4.2
- MacBook Pro i Linux
- Z dzienniczka administratora
i wiele więcej!
Tak więc zapraszamy do pobrania świeżutkiego numeru 18
Dragonii.
Gazetkę można pobrać z działu Download ze strony www.dragonia.pl .
Zdecydowanie najlepsze czasopismo o Linuksie!
Od 4 numeru czytam intensywnie :)
Linux+ przy Dragonii może się schować, takie moje zdanie.
A kup sobie np. Komputer świat albo coś takiego przecież tam chyba piszą "specjaliści" znalezieni na przystanku PKS koło redakcji. Nie powiem bo niektóre artykuły są ciekawe sam czytałem ale większośc z nich to jest wciskania ludziom ciemnoty. Oczywiście moim zdaniem a co do Dragonii bardzo fajne artykuły piszą gorąco polecam:D
o w tym numerze o Debianie piszą, ale troszkę się mijają z prawdą :> zwróćcie uwagę na artykuł na początku wydania
TBH napisał(-a):
o w tym numerze o Debianie piszą, ale troszkę się mijają z prawdą :> zwróćcie uwagę na artykuł na początku wydania
Jeśli chcemy, aby instalacja przebiegała w trybie graficz-
nym, klikamy ENTER. Jeżeli jednak oczekujemy instalacji w trybie graficznym
wpisujemy polecenie expertgui i potwierdzamy to klawiszem ENTER.
Troszkę zakręcili ;)
proponuje dodac link do DRAGONII na głównej stronie DUG :)
Yampress napisał(-a):
proponuje dodac link do DRAGONII na głównej stronie DUG :)
Nie wiem czy jest sens, po drugie dziwnie by to wyglądało. Na głownej są linki związane bezpośrednio z Debianem a tu nagle pach i link do Dragonii o.0
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2008-01-01 22:14:06)
racja :) . ja praktycznie czytam dragonię od samego początku i z tego co zauwazyłem to autor chyba troche faworyzuje mandrive. poza tym jest wszystko ok.
sp3cu napisał(-a):
TBH napisał(-a):
wpisujemy polecenie expertgui i potwierdzamy to klawiszem ENTER.Troszkę zakręcili ;)
a mi się spodobało odpalanie gedita spod roota :)
azhag napisał(-a):
sp3cu napisał(-a):
TBH napisał(-a):
wpisujemy polecenie expertgui i potwierdzamy to klawiszem ENTER.Troszkę zakręcili ;)
A czemuż to?
czadman napisał(-a):
azhag napisał(-a):
A czemuż to?
A temuż to, że pod X aplikacje innych userów mają pewne problemy z uruchamianiem się, najpierw user musi im pozwolić połączyć się z X. Lub uruchomić via kdesu, gksu, sudo.
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-01-02 11:51:16)
Mi się bardziej podobało dodawanie kluczy GPG przez sudo.
(Może się mylę ale nie przypominam sobie aby sudo w debianie instalowało się domyślnie)
Zielony user będzie miał na tym nie lada zagwozdkę.
Pozdrawiam
Ciekawe pismo - faktycznie wszystkie drukowane magazyny o Linuksie kosztują ok. 20-30 pln, zawsze mnie zastanawiało dlaczego nikt nie robi niczego w postaci pdf, heh
Ostatnio edytowany przez davidoski (2008-01-05 01:29:05)