Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wydanie finałowe mepisa do pobrania, dla x86 oraz x86_64. :)
ftp://mirror.cs.vt.edu/pub/MEPIS/
http://mepis.gabston-howell.org/download/released/
Do pobrania przez torrenta:
torrent obrazu 64-bit
torrent obrazu 32-bit
Oczywiście oparte na Debianie 4.0 Etch .:)
Ostatnio edytowany przez czadman (2008-01-05 07:50:37)
Co się porobiło na tym forum - Czadman reklamuje Mepisa.... ;-)
Nic się nie porobiło :), Mepis to Debian
Zassam tego Mepisa, bo ostatnio mam Mandrivę na drugiej partycji, ale jej nie używam. Skoro Czadman poleca i Bodzio go wspiera... ;-) Ale wazelina, hi hi ;-)))
tak windowsa 95 co jest na trzeciej pewnie też nie używasz a jak już to do pasjansa ?
To jest taki Live CD oparty na Debianie tak:P??
bobycob napisał(-a):
tak windowsa 95 co jest na trzeciej pewnie też nie używasz a jak już to do pasjansa ?
Nie łapię o co chodzi, ale chyba wiele nie tracę ;-)
MMW napisał(-a):
bobycob napisał(-a):
Nie łapię o co chodzi, ale chyba wiele nie tracę ;-)
Zazdrości mandrivy ;D
chwalę się, że też mam partycje i wiem co to mandriva ;P
Ostatnio edytowany przez bobycob (2007-12-23 18:06:25)
Ktoś mnie tu wkręca :P 100 rdzeni i terabajt pamięci do Visty, teraz Windows 95 do pasjansa - nic nie rozumiem. Zassam i zainstaluję Mepisa, to się podzielę wrażeniami i tyle :P
http://userfriendly.pl/index.php?data=1997-11-26
czasem mi się głupio z mandrivą kojarzy.
... a co tam też sobie pobiorę...
Ostatnio edytowany przez bobycob (2007-12-23 18:22:35)
a mam pytanie ??
dodalem repo mepisa do sources.list
i aptitude chce mi zrobic dosyc spory update (te same wersje pakietow tylko z dopiskiem mepis)
czy to ma ses i czy to jest bezpieczne????
dzieki i Wesolych Swiat!!!
Jeśli masz etcha to nie powinno być problemów. Ja nie miałem, inne osoby także. :)
owszem chaszowałem repo debowe wklejałem ubuntowe i mepisowe efekt taki jak wystrzał w kosmos
Ale było to dawno zaryzykowałbym na mepisa ale zachaszuj te debowskie repo walnij łupdejta i łupgrda zobaczysz sam
Moje doswiadczeńia są bardzo nie konwecionalne świat nalezy do świrów spragńionych adrelańiny
Jak ciulato ustawisz sie do baby to i ciulato podupisz
No ba zassałem nowego mepisa nie stety nie kupiłem czystej płyty ale zachwile wkleje repo mepisa na swym sidku i napisze ci co i jak bo
moze pękasz bo ja ni chuja jade z tym badziewiem na maksa
A propos dla wszystkich mioich kolegów z forum debianiarzy Wesolych Swiat!
Ryszard napisał(-a):
owszem chaszowałem repo debowe wklejałem ubuntowe i mepisowe efekt taki jak wystrzał w kosmos
Ale było to dawno zaryzykowałbym na mepisa ale zachaszuj te debowskie repo walnij łupdejta i łupgrda zobaczysz sam
Moje doswiadczeńia są bardzo nie konwecionalne świat nalezy do świrów spragńionych adrelańiny
Jak ciulato ustawisz sie do baby to i ciulato podupisz
No ba zassałem nowego mepisa nie stety nie kupiłem czystej płyty ale zachwile wkleje repo mepisa na swym sidku i napisze ci co i jak bo
moze pękasz bo ja ni chuja jade z tym badziewiem na maksa
Nie wal farmazonów i nie udzielaj wskazówek do rzeczy o których nie wiesz. Mepis aktywnie wykorzystuje repo etcha, bo zasadniczo nim jest.
Ryszard napisał(-a):
"adrenalina"? hm, nie piłem jeszcze. ile to ma woltów?
tak i ńie
# MEPIS improvements, overrides and updates--the MEPIS magic
deb ftp://ftp.mepis.com/mepis/ mepis-7.0 main
zobacz sam owszem etch tez ale owiele smaczne te repo niz etchowe
Ryszard napisał(-a):
tak i ńie
# MEPIS improvements, overrides and updates--the MEPIS magic
deb ftp://ftp.mepis.com/mepis/ mepis-7.0 main
zobacz sam owszem etch tez ale owiele smaczne te repo niz etchowe
No i z twojego cytatu wynika, że wcześniej walnąłeś farmazona, usunięcie repo etcha jest równoznaczne z bubu.
tak bo usunołem skąd wiedziałeś
pisałem nie konwecionalne eksperymenty
tak tak ale za pięc minut było jasne repo etch jednak trza
mam sid-a i wole wiedziec bo nie chce miec bubu na swieta :-]
tak jest bubu właśnie przed chwią namiąchałem
jestem w trakćie naprawy
po co ja **** mieszałem
no nic ale poradze se kutfa
wracam spowrotem na sidka nie che zadnuch mepisowego repo ale nawisem mepisa w wolnych chwilach sprawsze
stare ale jare miesznie repo to chujnia
Ryszard napisał(-a):
tak jest bubu właśnie przed chwią namiąchałem
jestem w trakćie naprawy
po co ja **** mieszałem
no nic ale poradze se kutfa
wracam spowrotem na sidka nie che zadnuch mepisowego repo ale nawisem mepisa w wolnych chwilach sprawsze
stare ale jare miesznie repo to chujnia
W kwestii wyjaśnienia. To jest wątek dla ludzi, którzy chcą łatwo instalowalny, stabilny system.
W innej kwesii.
Przestań tak kląć bo ci bana założę. Są pewne zasady, które pozwalają się niektórym brzydko wyrazić, ale twoje posty to ogromne przegięcie!
dobrze wiedziec, lubie takich HARDCOROWCOW - co sie lubia przekonywac o rzeczach empirycznie.
HARDCOROWCY? to mało powiedziane jak tak człowiek siedzi cały dzień na Naszym forum i czyta wypowiedzi tych gości to naprawdę z każdy przeczytanym postem tracę wiarę w produkty m$ i mam ochotę zacisnąć sznur na szyi Billa i pociągnąć za dźwignię:P sory za off topa ale się nie mogłem powstrzymać:D