Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam załoge DUGa :D
Mam pytanko....czego uzywacie do zgrywania audio trackow do formatu mp3 ? :D
Z gory dzieki za pomoc ;)
Z racji zblizajacych sie Swiat chcialbym zlozyc Wam zyczenia, zdrowych i spokojnych i hucznego sylwka :D
stepien86 napisał(-a):
Mam pytanko....czego uzywacie do zgrywania audio trackow do formatu mp3 ? :D
do mp3 nie rippuję, tylko do ogg lub flac — a używam do tego abcde (oczywiście potrafi do mp3 rippować)
stepien86 napisał(-a):
Z racji zblizajacych sie Swiat chcialbym zlozyc Wam zyczenia, zdrowych i spokojnych i hucznego sylwka :D
wesołego przesilenia zimowego ;)
grip
azhag napisał(-a):
xD
azhag napisał(-a):
Już po świętowaniu.
Znalazłem Sound Juicer ;D jego obsluga jest prosta
co do mp3 nalezy zainstalowac gstreamer0.10-lame
w programie Soun Juicera edit audio profiles :D
wpisik w Potok gstreamer: audio/x-raw-int,rate=44100,channels=2 ! lame name=enc mode=0 vbr-quality=6 ! id3v2mux
jeszcze jest cdda2mp3 i do tego kodeki lame, co do skladni komendy, odsylama do man'a bo nie spamietam;
Można do tego wykorzystać prozaicznego mplayera i lame
mplayer cdda://1 -ao pcm && lame -h audiodump.wav -o tytul.mp3 && rm audiodump.wav
Dla kolejnej ścieżki było by
mplayer cdda://2 -ao pcm && lame -h audiodump.wav -o tytul.mp3 && rm audiodump.wav
Bez numerka zgra nam cała plytę to jednego długiego mp3.
A do ogg bylo by tak.
mplayer cdda://1 -ao pcm && oggenc audiodump.wav -o tytul.ogg && rm audiodump.wav
Oczywiście można dodać parametrów do kodera ale to przyklad.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez ilin (2007-12-22 22:21:12)
Ja biore KAudioCreator.
Ja rippuje CD do OGG za pomoca Kaffeine. Nie pytajcie mnie o szczegoly :-) Kiedys zauwazylem, ze jest taka opcja i nic nie trzeba konfigurowac/doinstalowywac/etc i mi taki uklad pasuje.