Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Tam głównie będą dostępne prawdopodobnie laptopy z systemem Vista :(
Z www i pocztą na tym shicie to jakoś sobie moze poradzę ale co bedzie jak nie zdzierżę ?
A co sobie inni pomyśla jak zobaczą ze wale postami spod Visty :)
Jaki live CD pomoze mi w obsłudze czytnika kart pamieci do aparatu foto , komórki.
Podczerwień też by sie przydała.
Nie sądzę aby pozwolili mi zainstalować Debiana.
Powiedzą że zepsuje im komputer i pojadę :)
Ostatnio edytowany przez morys (2007-12-18 22:48:51)
Wyjątkowo nie polecę grml, ale Knoppiksa tym razem. :)
A którego:
ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/distributions/knoppix/
Kiedyś ćwiczyłem z Linux-EduCD i mimo ze pomrałem chyba nawet 7-cośtam to wracałem do 5.1 jako najlepszej.
W Knoppiksie tez moge sobie chyba zrobic pliczek na partycji win z swoim liveCD ?
bardziej od tego, czy to ma być ubuntu-live czy knoppix sprawa zależy od samego lapciaka. jak trafisz gówniany sprzęt, to najlepszy soft nie nada.
Zainstaluj sobie tam virtualboxa. Nie zniszczysz systemu, zawsze możesz skasować. Ty będziesz miał swój system, a oni swój. Jest wersja na shita.
sidux only
Boze !!!
Ta piepszona Vista idzie w tym lapciaku z jakiegos chyba dysku bo slysze jakby jakies CD sie w nim mielilo.
Na razie nie chce mi odpalic zadnego CD.
Nie wiem jak pogrzebac w Biosie.
Wlasciciele sprzetu przerazeni ze im cos zepsuje :)
Ja zalamany bo chodzi ta vista jak mul
Poczytam troche o waszych propozycjach.
Przez F2 wchodzi się do biosu (w większości)
Ja polecam Kanotixa
Bodzio
przez F2 hmm a ja na Del ???
dziwne ??
stawiam na virtualbox z live cd bedzie duzo pierdołow
Asus ma F2, Acer też jak pamiętam. Tu chodzi o laptopa, a nie stacjonarny
Ja polecam MintLinux a na słabszy sprzęt np xubuntu
Na słabszy sprzęt lepszy DSL (DamnSmallLinux - fest okrojony Knoppix, sa w nim niezłe tekstowe skrypty konfigurowania netu z różnych źrodeł). Xubuntu muli strasznie, włącza się chyba z pół dnia i widać pewne niedociągniecia w sterach ACPI różnych płyt. Niby *buntu takie ładne i cacy a rozkraczyło się mi przy pierwszym bootowaniu płyty, pomógł parametr "noacpi".
Ostatnio edytowany przez Zbooj (2007-12-23 23:02:56)
sabayon tez dobre live cd na bazie gentoo zerknij tu http://jakilinux.org/jaki-linux/live-cd/
Strony: 1