Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Dla zainteresowanych.
Właśnie wyszła wersja beta flasha 9 dla Linuksa. Rozwiązuje ona kilka problemów, np. brak tekstu w niektórych miejscach animacji. Link do pobrania: http://www.adobe.com/go/fp9_update_b1_installer_linuxplugin. Wtyczkę instaluje się ręcznie, czyli należy przekopiować libflashplayer.so do ~/.mozilla/plugins.
na to czekałem już zasysam :P
EDIT: Noooo działa pięknei tego mi brakowało wisla.krakow.pl wreszcie dziala poprawnie <lol>
Witam. Nie znalazłem w repo adoba flasha nic poza tym "flashplugin-nonfree". Zainstalowałem
Na http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cg … hockwaveFlash ściągnąłem tar.gz
rozpakowałem otworzyłem w terminalu: flashplayer-installer i oto co mi wywaliło:
----------- Install Action Summary ----------- Adobe Flash Player 9 will be installed in the following directory: Mozilla installation directory = /home/iwo/.mozilla Proceed with the installation? (y/n/q): y NOTE: Please ask your administrator to remove the xpti.dat from the components directory of the Mozilla or Netscape browser. Installation complete. Perform another installation? (y/n):
Jak wywalić tego xpti.dat?
Wykasuj recznie ten pliczek o który się pluje.
rm scieżka xpti.dat
Pozdrawiam
Próbowałem wcześniej wersję 9.0r114 i teraz 9.0.r115. Mimo zapewnień, to wydanie wcale nie wpółpracuje lepiej z Operą. Właściwie to w Operze w ogóle nie działa. W starszych wejsach flesza po zamknięciu dowolnej karty lub okna Opery wszyskie instancje flasha zawieszały się, w ich miejscach pojawiały się szare prostokąty. Opera przerzucała winę na Adobe.
Teraz po instalacji nowego flash-playera nie widzę tych obiektów w ogóle. W miejsach, gdzie powinny się pojawic jest pusta przestrzeń. Co ciekawe, kiedy najedzie się na nie kursorem pojawia się "Kliknij, aby aktywować i używać tej kontrolki", ale nic poza tym. W Iceweasel wszystko jest ok. Czy u Was dzieje się tak samo?
problem polega na tym, że nie mogę go znaleźć/
Jeśli go nie masz to nie ma problemu.
U mnie był tylko w Seamonkey w FF nie bylo
(Używam niedystrybucyjnych przeglądarek)
Pozdrawiam