Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Green Reaper

Hey, właśnie się wkurzyłem... mam sobie wierze, z której słucham z reguły głośno muzyki, kiedy rodziców nie ma w domu oraz słuchawki kiedy są :P. Rodzice właśnie wracali z zakupów więc postanowiłem zmienić JACKa z wierzy na słuchawki. Próbuję włożyć tego od słuchawek i ni da rady, spoglądam na jacka od wierzy a on połamany ;-(((
Pierwsza i druga część (patrz screen) zostały w gnieździe słuchawkowym, teraz nie mogę go wyciągnąć a wtyk jak na złość, jest zamknięty(drugi screen, zielone gniazdo). Teraz mała rada dla osób, którzy będą kupowali w przyszłości JACK, NIGDY nie kupujcie tych najtańszych ;-]. Szansa złamania się jest jak jeden na miliard... ale wkurzenie się że chyba już jest po dobrej karcie dźwiękowej, nie do opisania [cenzurka :P]. Pozdrawiam.

elektryk dyżurny

znaczy co, ciągle przełączasz z wieży na słuchawy w ten sposób, że wyciągasz jedną wtyczkę a wkładasz drugą do karty? powiem ci, że jakbym miał co chwila nurkować za kompa i przekładać wtyczki to bym się pociął. za ~5 zeta dostaniesz rozdzielacz jack 3,5 mm w każdym markecie.
a poza tym szkoda gniazda w karcie, w końcu się wyrobi i będzie do dupy.

Green Reaper

Tylko teraz nurkowałem do kompa, gdzieś rzuciłem przejściówkę(z grubego, na małe wejście) i nie chciało mi się jej szukać. Jeżeli chodzi o rozdzielacz, to miałem 2 i sprawowały się do dupy. Wystarczyło lekko poruszyć kabel, to zaczynały trzeszczeć.

Admin łajza

zamiast takiego rozdzielacza (który nadaje się do wszystkiego, tylko nie do tego co proponuje rychu (o ile myślimy o tym samym)) proponowałbym przełącznik (na allegro określają to media hubem, audio switchem i innymi kosmicznymi nazwami), kosztuje jakieś 15-25 PLN
osobiście bardzo sobie chwalę (chociaż używam niezgodnie z przeznaczeniem -- nie do przełączania między słuchawkami i głośnikami, a między komputerem i gramofonem i nie przy wyjściu z kompa, a przy wejściu do wieży ;])

Palacz

Jeśli nie da się wyjąć tych pozostałości to myślę że trzeba będzie wymienić całe gniazdo w tej karcie.
Lutownica odsysacz i heja.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez ilin (2007-11-28 10:29:31)

Green Reaper

Poszedłem do sklepu gdzie kupiłem tą kartę, powiedziałem co jest pięć. Koleś nadetną lewą część gniazda, wyjął 2mm JACKA i później skleił. Działa:D. Sam bym tego nie robił, tym bardziej że karta na gwarancji i jak bym zaczął grzebać to później w razie awarii mogła by być nie przyjęta.
Jeżeli chodzi o audio switcha, poszukam go gdzieś w sklepach komputerowych. Na pewno się przyda, gorzej jeżeli kawałek JACKa zostanie w switchu ... co można graniczyć z cudem :)
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2007-11-28 16:30:51)