Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Chyba jeszcze o tym nie bylo na forum wiec zapytam, sciagaliscie moze obrazy dvd z sargem? Nie wiem jak wy ale ja zauwazam dziwne "problemy" o ile na mirrorach jest ze te 2 obrazy powinny miec ok 4,4GB o tyle obrazy na cdimage.debian.org maja 300MB z hakiem a te z icm-u maja po 2GB z koncowka - czy macie jakis mirror ktory ma dobre obrazy dvd?
Pozdrawiam.
co ciekawe tutaj sa linki tez do tych obrazow co maja po 300MB
http://cdimage.debian.org/debian-cd/3.1_r0a/i386/iso-dvd/
2 obrazy po 4.4 i 4.1 GB
A na asseq.pl można zamówić nowe tłoczone płytki (mniam ;)
http://cdimage.debian.org/debian-cd/3.1_r0a/i386/iso-dvd/
2 obrazy po 4.4 i 4.1 GB
A na asseq.pl można zamówić nowe tłoczone płytki (mniam ;)
Pod tym adresem co wyżej zapodałem ściąganie wgetem i wlogu mi pokazał że binary 1 ma: 391,739,392 czyli zgadza się że coś tu nie gra
Bodzio kurna teraz mnie zdenerwowałeś (gadasz jakbyś nigdy z kompami nic wspólnego nie miał)! A słyszałeś, że jest inny przelicznik dla kompów?!? Nie 1000 tylko 1024! Dlatego wychodzi mniej w bitach niż może się to wydawać!
Matthew- znam ten przelicznik :) tylko najfajniejsze z tego jest że ja tę płytę nagrałem i wyobraź sobie że wysszło ok 300 MB (trzysta mega)
Teraz mnie coś zastanowiło. Poprzedni link który dałem był do wersji testing (czyli już ecth), więc może dlatego jest taki mały. Może ten: ftp://ftp.pl.debian.org/site/debian-cd/3.1_r0a/i386/iso-dvd/
A jak nie, to będzie trzeba troche poczekać, aż zrobią z tym porządek.
No właśnie, wczoraj z kumplem ściągnęliśmy tego Sarge'a no i chcemy nagrywać - K3B twierdzi że to nie jest obraz ISO. Suma kontrolna się niby zgadza, więc przełączamy się na W2k a Nero twierdzi to samo (300 MB i nie iso). Nie wiem o co tu biega...
No to jeszcze lepsze jaja, bo ja ten plik nagrałem w k3b z linku który podał Matthew i sie nagrało. K3B nie krzyczał że to nie iso. Nie próbowałem jeszcze bootować z tej płyty - ciekawe co z tego wyjdzie hehe
potwierdzam - we wszystkich linkach podanych przez Matthew pliki maja te same "problemy"