Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Szukam hostingu. Chciałbym się zmieścić w cenie ok. 100-150 PLN.
Wymagania następujące:
- niezablokowane w PHP funkcje shell() i escapeshellarg() (wykorzystywane przez MediaWiki do robienia miniatur grafik)
- brak limitu 8MB pamięci dla skryptu (ostatnio pożalcie-się-bogowie-hosting po kilku miesiącach bezproblemowego działania nałożył mi taki limit i MW poszła do piachu)
- najlepiej nieograniczona liczba kont ftp, baz mysql, kont pocztwoych, etc. lub przynajmniej rozsądny ich limit
Jeżeli chodzi o miejsce i miesięczny transfer to obecnie wykorzystuję 250MB miejsca i ok. 1,5GB transferu miesięcznie, więc myślę, że na najbliższy rok śmiało powinno wystarczyć:
- 2GB miejsca
- 4GB transferu miesięcznie
Oczywiście może być więcej. ;)
Może ktoś coś polecić?
subtech.pl - bardzo dobry hosting, 99,9 % niezawodności, profesjonalne podejście do klienta. polecam!
linuxpl.com - hosting 40 zł
domena 40 zł
linuxpl.com - hosting 40 zł
ale nie ma tu nic o braku limitu 8 MB na skrypt a jak nie ma to jest 8 :]
linuxpl.com raczej odpada
Fatal error: Call to undefined function: shell() in /home/pablo/domains/bigos.ndl.pl/public_html/shell.php on line 2
Jeżeli trzeba zaimplementować jakąś bibliotekę czy coś to piszcie sprawdze wszystko:)
debil ze mnie :)
exec() nie shell(), nawet nie ma takiej funkcji :P
rootnode.pl , wielkie możliwości, tanio, jak dla mnie rewelacja
a nie chcesz czegoś w chałupie postawić? zrobisz sobie co chcesz, a wyjdzie taniej niż 100 PLN/m-c
a nie chcesz czegoś w chałupie postawić? zrobisz sobie co chcesz, a wyjdzie taniej niż 100 PLN/m-c
Za 100 miesięcznie to można znaleźć serwerek dedykowany. :)
Za 100 miesięcznie to można znaleźć serwerek dedykowany. :)
dedyka to raczej nie, ale vps na pewno
a co do chałupnictwa — nie mam ani sensownego łącza, ani zewn. ip
siarka2107: czy na rootnode jest możliwość założenia w ramach swojego konta FTP dla osoby trzeciej?
pablo: dzięki
siarka2107: czy na rootnode jest możliwość założenia w ramach swojego konta FTP dla osoby trzeciej?
co do ftp to zadnej dokumentacji do tego nie ma, więc chyba nie, ale zawsze istnieje możliwość napisania do admina prośby o uruchomienie czegoś w tym stylu, albo vhost z dostępem na hasło, albo https://ssl.rootnode.pl/wiki/sftponly