Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Siemka dostałem ciekawego e-maila:)
Pół roku trwało testowanie czy użytkownik komputera osobistego z systemem Windows zdoła łatwo przesiąść się na Mac OS X, jakie będzie miał z tego korzyści, a jakie pojawią się problemy. Przez te sześć kolejnych miesięcy zachwycaliśmy się i przeklinaliśmy rozwiązania Apple, miotając się niekiedy w bezsilnej wściekłości. Teraz nadszedł czas na podsumowanie tych wysiłków. Poznaj 6 powodów, dla których Mac OS X jest lepszy niż Windows XP i Vista. Przedstawiamy również 6 powodów, dla których powinieneś raczej wybrać inny system operacyjny. Czy z Makiem da się żyć?
Wejdź i sprawdź: http://www.computerworld.pl/news/126732.html
No właśnie:) Czy z Makiem da się żyć?
Czy z Makiem da się żyć?
Tak.
Tak samo, jak z każdym innym systemem..jedni wolą windowsa..inni linuksa...a inni nie wyobrażają sobie życia bez MacOS... jaki jest sens tej dyskusji?
pzdr.
W polskich realiach Mak nie miałby żadnych szans. Dlaczego? Oprogramowania pod ten system praktycznie nie spotyka się na żadnych stronach warezowych.
Hahaha na zadnych stronach warezowych :-) zabawna mentalnosc.
W zasadzie to jednym z fenomenow Maca jest to ze dodaja do niego bardzo duzo dodatkowego oprogramowania i nie trzeba juz piratowac wielu fajnych aplikacji ;-)
ja osobiscie nie rozumiem po co komu taki pseudo windows jak mac:P skoro jest linux . windows to konsola do gier i jako taki jes uzyteczny ale do innych zastosowan poprostu ssie . a mac? nawet nie da sie pograc na nim wiec na o komu mac skoro ma 10000 triliardow linuxowych distro :P pozdrawiam
ja osobiscie nie rozumiem po co komu taki pseudo windows jak mac:P skoro jest linux
pytanie mozna odwrocic na wiele sposobow - np. po co komu 10000 triliardow dystrybucji Linuxa jak jest Darwin ;-)
ale zauwaz jedno ze macos i windows to systemy komercyjne . linux jet darmowy . wiec skoro kupujac maca nie moge go uzywac do gier to po co go mam kupic skoro do zastosowan biurowych itp calkowicie wystarczajacy jest darmowy linux .. mac to mit na tym sie trzyma ma fanow i to wszysto . do gier jest windows do parcy linux mac to taki linux tylko ze platny i mniej stabilny i tak dalej :P
ale zauwaz jedno ze macos i windows to systemy komercyjne. linux jet darmowy
skoro już o tym gadacie, to właśnie wyszła nowa Mandaryna 2008, wersja power download za jedyne 40 EUR, pudełko chyba 70 EUR :>
mac to taki linux tylko ze platny i mniej stabilny i tak dalej :P
1. co z tego, że płatny?
2. mniej stabilny? widziałeś na oczy macówkę?
3. itp.
Jeżeli ktoś chciałby wybrać kompa z wyższej półki za powyżej 5000 PLN to polecałbym mu Maca — lepszy sprzęt i bardziej dopracowany.
No i było nie było to przecież unix. :)
Jest dużo bezpłatnego softu.
az to z tego ze platny ze nie zamierzam placic 5 k za maca na ktorym sobie nie pogram po to zeby wlaczyc oo.org LOL
za cene maca mozna miec uber szybki pc a system sobie moge wgrac jaki mi sie podoba . np windows na maszynach maca ma klopoty z api itp
wiec poprostu jest nieoplacalne kupic maca tylko dla jabluszka .
i nie mowilem ze mac jest niestabilny .. tylko ze jest mniej stabilny niz linux
i tak widzialem maca kumpla ojciec chcial zaszpanowac i jak wracal z irl to przywiozl .. ogolnie jest to dobry system . pod warunkiem ze nie istnieje linux . bo linux zrobi to samo i to za darmo :P na dodatek linux nie wymaga odemnie posiadania maca na ktorym bede miec trudnosci z instalacja innego systemu
ale zauwaz jedno ze macos i windows to systemy komercyjne
MacOS X jest tak komercyjny jak niektore distra linuxa ... bebechy ma na open source (wlasnie wspomniany Darwin) ...
Jeżeli ktoś chciałby wybrać kompa z wyższej półki za powyżej 5000 PLN to polecałbym mu Maca — lepszy sprzęt i bardziej dopracowany.
w mojej opinii zalezy do czego bo jezeli do multimediow, grafiki, dtp to tak ... ale jako konsola do gier :-?
maca na ktorym bede miec trudnosci z instalacja innego systemu
windows byl stworzony na platforme PC i poza nia to jakas egzotyka :-) ... a co do innych systemow to na PPC wybor jest duzy - Linuxy, *BSD, ...
BTW1 pamietam jak port VIMa na BeOSa wypisywal ze PPC to lepsza architektura i zebym jej uzywal ;-)
BTW2 jak skoncze licencjat to zwolniona w ten sposob partycje przeznacze na pobawienie sie wlasnie portem IA-32 Darwina lub HaikuOSem ...
Strony: 1