Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG
Jakich programów używacie do nagrywania i kopiowania płyt DVD?? Może już był taki temat na forum ale wyszukiwarka się słabo spisuje:)

Członek DUG

Admin łajza

graveman

elektryk dyżurny

growisofs

Palacz

ww to wszystko do nagrywania.
Jeśli chodzi o kopiowanie dwuwarstwowych dvd-video to polecam dvd95 ewentualnie k9copy.
Pozdrawiam

Bicycle repairman

Jest jeszcze zapis pakietowy. Wymaga to odrobinę zabawy, ale nie potrzeba żadnego programu jako takiego do wypalania, moduł jądra się tym zajmuje. :)

elektryk dyżurny

fantstyczna rzecz - kiedyś nawet popełniłem arta do naszego faq
niestety nadal brakuje narzędzia do formatowania płyt - trzeba to robić pod shitem

Członek DUG
Hmm K3b nie jest zły ale nie mogę przegrać płyty DVD brakuje growisofs. To o czym pisaliście wyżej ale zastanawia mnie czemu polecenie
debian:/home/tomek# aptitude install growisofs
nie działa czyżby nie było tego pliku w repozytoriach Debian etch??

Członek DUG

Hmm K3b nie jest zły ale nie mogę przegrać płyty DVD brakuje growisofs. To o czym pisaliście wyżej ale zastanawia mnie czemu polecenie
Kod:
debian:/home/tomek# aptitude install growisofsnie działa czyżby nie było tego pliku w repozytoriach Debian etch??
growisofs masz tu:
milosz@lenny:~$ apt-cache search growisofs dvd+rw-tools - DVD+-RW/R tools milosz@lenny:~$
pozdrowienia
miłosz

Członek DUG
Zgadza się jest ale jak to teraz zainstalować bardzo lamerskie pytanie ale mam mało czasu i nie chce mi się grzebać po Google z góry dzięki za odpowiedz!

Członek DUG

Normalnie ?
apt-get install dvd+rw-tools
albo
aptitude install dvd+rw-tools

Członek DUG
O matko rzeczywiście:P Próbowałem tak ale coś musiałem źle zrobić dzięki bardzo!