Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jakich programów używacie do nagrywania i kopiowania płyt DVD?? Może już był taki temat na forum ale wyszukiwarka się słabo spisuje:)
graveman
growisofs
ww to wszystko do nagrywania.
Jeśli chodzi o kopiowanie dwuwarstwowych dvd-video to polecam dvd95 ewentualnie k9copy.
Pozdrawiam
Jest jeszcze zapis pakietowy. Wymaga to odrobinę zabawy, ale nie potrzeba żadnego programu jako takiego do wypalania, moduł jądra się tym zajmuje. :)
fantstyczna rzecz - kiedyś nawet popełniłem arta do naszego faq
niestety nadal brakuje narzędzia do formatowania płyt - trzeba to robić pod shitem
Hmm K3b nie jest zły ale nie mogę przegrać płyty DVD brakuje growisofs. To o czym pisaliście wyżej ale zastanawia mnie czemu polecenie
debian:/home/tomek# aptitude install growisofs
nie działa czyżby nie było tego pliku w repozytoriach Debian etch??
Hmm K3b nie jest zły ale nie mogę przegrać płyty DVD brakuje growisofs. To o czym pisaliście wyżej ale zastanawia mnie czemu polecenie
Kod:
debian:/home/tomek# aptitude install growisofsnie działa czyżby nie było tego pliku w repozytoriach Debian etch??
growisofs masz tu:
milosz@lenny:~$ apt-cache search growisofs dvd+rw-tools - DVD+-RW/R tools milosz@lenny:~$
pozdrowienia
miłosz
Zgadza się jest ale jak to teraz zainstalować bardzo lamerskie pytanie ale mam mało czasu i nie chce mi się grzebać po Google z góry dzięki za odpowiedz!
Normalnie ?
apt-get install dvd+rw-tools
albo
aptitude install dvd+rw-tools
O matko rzeczywiście:P Próbowałem tak ale coś musiałem źle zrobić dzięki bardzo!