Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hmm.. CF też jest banalnie prosty w obsłudze, jak narazie żadnych kłopotów.
To prawda, CF jest tak samo banalne w obsludze jak beryl albo i nawet lepiej :)
Wczoraj zrobilem sobie dist-upgrade do Lenny'ego i zainstalowalem CF :) wszystko dobrze dziala i nie ma zadnych problemow :D
Jest tylko taki maly drobiazg, zauwazylem ze podczas np obracania kostki pojawia sie obciazenie procka ok 20-30%, dziwne to bo w berylu nic takiego nie mialo miejsca :>
@ponury_kostek
Zwiększa Ci się liczba przycisków do zmiany pulpitów? U mnie po włączeniu CF z 4 robi się 16 przycisków :)
Tak, trzeba zmienic konfiguracje w
CompizConfig Setting Manager -> General options -> Desktop Size -> Ilość pulpitów
na 1 :)
Wydaje się, że compiz fusion dożo lepiej pracuje na jądrze 2.6.23 (to może być związane z nowym planistą w jądrze - CFS), ale to moje subiektywne odczucie. :)
Ale 2.6.23 nie jest jeszcze stable :( a ja wole poczekac az bedzie :)
Moze na dniach kompilne sobie 2.6.22.5, moze to pomoze :D
Wydaje się, że compiz fusion dożo lepiej pracuje na jądrze 2.6.23 (to może być związane z nowym planistą w jądrze - CFS), ale to moje subiektywne odczucie. :)
no jasne że tak na 2.6.21 byla lipa
NA 2.6.23.4 normalnie miodzio sie pracuje CF super
no jasne że tak na 2.6.21 byla lipa
NA 2.6.22.4 normalnie miodzio sie pracuje CF super
edit
2.6.22.4 te jajko polecam normalnie jest zaje........... super fajne
2.6.23.4? takiego chyba jeszcze nie ma, z serii 2.6.23 najnowsze jest rc3
http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/
LOL
edit
o kutwa dwa dni temu była kącówka 4 teraz jest ju 5
juz sam sam kompilne se go bydzie fajne na (łykend)
Kurde przed chwila przejrzalem ftp kernel.org i najwyzsze jajco jakie znalazlem to 2.6.23-rc3-git6 :>
Moze zle szukam albo nie wiem :P
No sie pomylił - jest 22, a nie 23
Compiz 5.2 z oficjalnego repo ma pewną wadę: brakuje mu konfiguratora graficznego. Niby można wsio z palca, ale szkoda mi było czasu na poznawania dokumentacji, by mieć galaretowate oczka. Dlatego miałem beryla. Ele compiz-fusion z tego nieoficjalnego repo jest git.
Przyznam, że pracuję na compiz-fusion już jakiś czas, kwin w ogóle nie używam na domowym kompie, i nawet już przywykłem. Dla mnie jest już używalny. :)
Prawda zgadzam sie też już na tym pracuję w raz z kiba-dock na codzień
czy kolega szanowny czadman mógby zrobić zrzutkę tego mplayera z łatką jak to wyglada w praktyce i jak mniej więcej to i gdzie wćiepać
Co tu do zrzucania, po prostu jest obraz na pełnym ekranie przy włączonym compiz-fusion. Może napiszę jakiegoś arta do faq jtz.
Edit:
Mplayer już działa bez łaty przy włączonym compiz-fusion. :)
Chyba nie ma sensu nic pisać, to się cały czas zmienia. Jeszcze miesiąc temu u mnie nie działał.
A to sorki nei wiedziałem ze chodzi tu o full-screna myślałem ,że bedzie to jakiś czarodziejski wodotrysk
No dobrze na otarcie łez prosze
http://mardukpl.org/200706/compiz-fusion-wiecej-niz-aero-glass/
Mam Taki problem, nie mam polskich znaczków w dekoracjach okien. Tak to wygląda:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/68bf70071a1cb103.html
obczaiłes fonty w centrum sterowania kde?
Ogólnie w KDE mam Polskie znaczki, polskich znaczków nie mam tylko wtedy, jak odpale compiza i to tylko w dekoracjach okien.
EDIT: po którymś tam upgradzie wszystko do normy wróciło . Bug jakiś był.