Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
dzisiaj pierwszy raz skosztowałem wojaka, fljaszka 0.66 zawartość 9%, muszę przyznać że niezły :)
Tja, jak za tą cenę jest niezły. A najlepsza imo jest Warka Strong - też dość mocna, ale za to gładko wchodzi.
A pamięta ktoś z was ciemne piwo PORTER EB. Szkoda że przestali je produkować :(. Smak, kolor, i jak sponiewierać potrafiło :)
EB porter był ch***wy. Żywiec porter jest dobry. Jedytn y dobry żywiec ;-) (przed 98 kiedy to zmienili puszkę i recepturę jasny tez był dobry ;-) )
Nie ma to jak (nieistniejąca już) wrocławska pijalnia piwa "Pod lipami". Ten drożdżowy smak i pływające kawałki drożdży, ale jak tanio było. :]
No widzę że temat przypadł wam do gustu hehe:)
Ja nadal Lech green:)
Nie ma to jak (nieistniejąca już) wrocławska pijalnia piwa "Pod lipami". Ten drożdżowy smak i pływające kawałki drożdży, ale jak tanio było. :]
W okolicach Gorlic - w Grybowie, był ....jest browar robiący piwo. Grybów był w powiecie gorlickim, ale potem przeniesiono go do nowosądeckiego.
Dlaczego to piszę :) - bo grybowianie nazwali swoje piwo dla gorlic "zemsta grybowa". Też farfocle w nim pływały.
Teraz jest doskonałe. Całą produkcję bierze na pniu Heineken. Nikt w Was nie pił piwa z propolisem - coś rewelacyjnego.
no to dublujemy sobie wątki, ale jak już to takie barowe piwko ostatnio sobie piłem, "przechyły" w pubie o tej samej nazwie w Warszawie przy metrze wilanowska nawet dobre ;) sprzedają je w dzbankach 1,5 l za 15 zł :)
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1
kwachu, jak nastepnym razem bede w Wawie to nie omieszkam spróbowac :D
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.7 (GNU/Linux)
Comment: http://firegpg.tuxfamily.org
iD8DBQFG7wq17tyJ7YiisagRAmwwAKCRvQ7Yy7AsVr+HSoscCK4YluJWNACePbcP
DZeFn2haGEOJxoBxUjLYR3E=
=P+2z
-----END PGP SIGNATURE-----
Pilsner Urquel i Guiness (tylko z kija i tylko w irlandzkim pubie). Ostatnio pilem tez takie 'home made' piwko. Bez porownania.
temat taki juz jest ale ... nie wiem czy mi sie tylko wydaje ale piwa w butelce 650 są leprze od tych 500 :]
w klasyfikacji do 500 dominuje u mnei żubr z tych powyzej to tyskie i żywiec też niezłe
nie pijam za to lecha, nawet nie wiem jak smakuje ... źle mi sie kojarzy
nie wiem czy mi sie tylko wydaje ale piwa w butelce 650 są leprze od tych 500 :]
pewnie dlatego, że większe butelki bardziej pasują do dłoni :)
nie wiem czy mi sie tylko wydaje ale piwa w butelce 650 są leprze od tych 500 :]
pewnie dlatego, że większe butelki bardziej pasują do dłoni :)
mnie chodziło o walory smakowe ;p
reklama dżwignią handlu - duże butelki są ładniejsze, więc piwo z nich lepiej smakuje
ja też jakoś wolę te duże butelki :)
Jak wiadomo piwo się pije bo jest dobre:P A wiadomo jak się za dużo wypije to na drugi dzień boli głowa (czasami nie tylko) A więc ile butelek piwa możesz wypić aby "kontury się nie zamazywały" i "wiedzieć która to jest prawa a która lewa ręka":P
Albo 2 litrowe kufle, lub metrowe skrzynki z póllitrowymi. 5 litrów piwa zawsze smakuje lepiej niż 1 litr :-)
P.S. Teraz dusze golonko w sosie z dębowego mocnego :-)
Lech Premium, Lech Pils, Zywiec. Nie odzaluje sobie ze nie ma juz Piasta Full Light... No i jak jestem we Wroclawiu to nie zapomne o Spiżu - prosto z browaru czasami nawet jeszcze cieply z farfoclami od pszenicy.
Ja tylko zawsze podziwiałem te Bawarskie baby jak na October Fest noszą te olbrzymie kufle.
Pamiętam jak w Goerltz kupiłem Grolsha. Piękna butelka, z wypukłym ornamentem, zamykana na wajche jak stara oranżada.
Piękna butelka i super dobre piwo. Wtedy u nas jeszcze tego nie było. A ostatnio piłem ciemne piwo z Irlandii. Czegoś tak dobrego dawno w dziobie nie miałem.
Leżajsk jasne z butelki koniecznie !!
żubr, lech premium
Żywiec mi ostatnio podchodzi. Ma taki unikalny czysty smak to chyba ta woda na której bazuje piwo jest rzeczywiście taka czysta i dobra.
finlandia z pepsi
fuuuj, psujesz smak i wódki, i pepsi
Na wstępie witam bo to mój pierwszy post na tym forum :)
Wracając do tematu to jestem lokalnym patriotą i nad wszystkie inne piwa przekładam czerwonego Bosmana.
A ja polecam SIWUCHĘ pod dobrą zagrychę bez zapijania (wódkę trzeba szanować) np. śledzik,
http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=1687& … &char_id=
A piwko to tyskie, lech - lubie jasne piwa.
Wódka + gazowana woda mineralna naprawdę następny dzień był najgorszy w moim życiu dostałem obrzydzenia do wódki na prawie dwa tygodnie:P