Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wątek Zamknięty
Nadajesz się do sejmu :)
przecież nie pomylił się podczas głosowania ;)
(i znów schodzimy na tematy polityczne...)
Jestem na "nie". Forum jest debianowe i niech tak zostanie. Szanuje Gentoo, ale to nie miejsce na takie dyskusje. Dojdzie do tego, ze DUG to bedzie forum o wszystkim i o niczym. Ewentualnie proponuje dzial "inne distro", ale i tak jestem zdania, ze powinnismy skupic sie na Debianie.
Nie. bo możemy jeszcze ząłożyć forum o Ubuntu, może jeszcze o minidistrach bo też są przydatne. To już powoli przeradza się w paranoję. Nigdy nie uzyskamy tutaj takich informacji nt. Windy/Gentoo/*BSD jakbyśmy się udali na natywne fora dla tych systemów. Skupmy się na jednym ale zróbmy to dobrze. Bo jak nie to równie dobrze możemy rozwiązać DUG i założyć LUG (Linux User Gang).
jest dział BSD i tfu tfu(windows), to czemu ma nie być i coś dla gentoo, głos na tak
W takim razie proponuję również dział Ubuntu, jest nie mało osób na forum które używają tej dystrybucji, ja swoim znajomym również polecam je. Ubuntu jest idealnym rozwiązaniem zarówno dla początkujących jak i bardziej doświadczonych chcących mieć system na biurko.
Również proponuje Damn Small Linux - często z tego korzysta się podczas napraw serwisowych, tudzież innych rzeczy gdzie potrzebny jest niewielki i funkcjonalny system. Czy teraz naświetliłem sprawe, dlaczego jestem na NIE? TAK dla działu Inne Dystrybucje, nie dla konkretnych dystrybucji.
W takim razie proponuję również dział Ubuntu, jest nie mało osób na forum które używają tej dystrybucji, ja swoim znajomym również polecam je. Ubuntu jest idealnym rozwiązaniem zarówno dla początkujących jak i bardziej doświadczonych chcących mieć system na biurko.
Również proponuje Damn Small Linux - często z tego korzysta się podczas napraw serwisowych, tudzież innych rzeczy gdzie potrzebny jest niewielki i funkcjonalny system. Czy teraz naświetliłem sprawe, dlaczego jestem na NIE? TAK dla działu Inne Dystrybucje, nie dla konkretnych dystrybucji.
Tak powinniśmy chyba zrobić. Dział Ubuntu, albo Inne dystrybucje!
Dużo osób przechodzi na Debiana z Ubuntu. ;)
Przepraszam, zdradzilem
tbh@PuddleFrog:~$ uname -a
Linux PuddleFrog 2.6.22-hardened-r3 #6 SMP Thu Sep 13 13:57:40 CEST 2007 i686 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+ AuthenticAMD GNU/Linux
tbh@PuddleFrog:~$
Gentoo. ;)
podtrzymuje swoj glos dzial na Gentoo niepotrzebny
Przydałaby się opcja w ankiecie "Mi jest to obojętne". Jeśli chodzi o mnie, to może być, sam raczej z niego korzystać nie będę, ale jeśli komuś ma pomóc, to czemu nie?
Ankietę zamykam we środę, czyli dokładnie po tygodniu.Każdy może głosować, i wbrew niektórym sugestiom - będzie demokratycznie. Jaki wynik -> taki skutek :)
Przydałaby się opcja w ankiecie "Mi jest to obojętne". Jeśli chodzi o mnie, to może być, sam raczej z niego korzystać nie będę, ale jeśli komuś ma pomóc, to czemu nie?
zawsze możesz to ująć w swoim komentarzu po zagłosowaniu :)
Przydałaby się opcja w ankiecie "Mi jest to obojętne"...
jak obojętne to nei głosuj ;p
Jeśli chodzi o mnie, to może być, sam raczej z niego korzystać nie będę, ale jeśli komuś ma pomóc, to czemu nie?
jestem tego samego zdania, dlatego głosowałem za :d
No to głosujemy za:)
Jest tfu tfu i gentoo powinno to starczyć
Jak Polska dla Polaków, tak Dug dla Debiana! :)
Jest tfu tfu i gentoo powinno to starczyć
chyba "tfu tfu i *BSD" :P
Przepraszam że w tym temacie ale nie chcę śmiecić na forum:) Co myślicie o założeniu działu Sport:) Można było by porozmawiać o wydarzeniach sportowych o sukcesach Polaków:] O przygotowaniach do Euro 2012 i o innych tego typu żeczach:) Wiem że to forum linuxowe ale podebatować można i na inne tematy:P
Noo i podrozdziały: siatkówka, koszykówka, piłka nożna zagraniczna, piłka nożna polska. Aha, bym zapomniał o bierkach:)
Wiem że to forum linuxowe ale podebatować można i na inne tematy:P
i od tego jest dział Luźne rozmówki, bez przesady
Glos na NIE
"Zamienić Debiana na Gentoo to jak zdradzić żonę z teściową " - Anonimek.
Głos za
Im więcej tym lepiej :)
A tak na poważnie głos za tylko dlatego, że nie mam zamiaru rejestrować się na innych forach itp. aby ktoś łaskawie odpowiedział.
Na naszym forum mamy specyficzny klimat i fajną załogę ;) a że mięła mi już fascynacja Linuxem i traktuje go jak każdy system, więc wole pytać na naszym forum. Czy to ma związek z Debianem czy Gentoo itp. i tak będę pytać, czy to w dziale zdrada lub nowym dotyczącym Gentoo.
To może tak nieśmiało zaproponuję dział o astronomii..?
a tak poza tematem: Techowi gratulujemy nowego Debianowca ;)
a tak poza tematem: Techowi gratulujemy nowego Debianowca ;)
i tak poza tematem dziękuje :)
Ja pierdziele super,super :)). Buziaczki dla małego ode mnie. Kawał chłopa. Macie już przewagę w domu, czy baby rządzą ?
Co do Gentoo - jak napisałem wyżej będzie demokratycznie, jak nie będzie Gentoo to i tak ludziki o wszystko pytają - o piwo też i dostają dopowiedzi. Jak wiadomo rygorów na tym forum nie ma :) ani dyscypliny partyjnej ;D
Wątek Zamknięty