Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG
Siemanko Panowie zauważyliście że ostatnio jest straszna „nagonka” na użytkowników którzy korzystają z nielegalnego oprogramowania? Na przykład u mnie w klasie już dwóch kumpli dopadli. Policja wpadła do nich tak jak by byli hakerami i próbowali się włamać co najmniej do serwera Ministerstwa Edukacyj Narodowej?? I mieli rozprawy sądowe dostali po kilka tysięcy kary skonfiskowali im kompy i No jak ostatnio wpadli do kumpla troszkę się wystraszyłem i pomyślałem nie będę wydawał kasy na szajs jaki oferuje nam Bill więc zainstaluje Linuxa a co mi tam:P No i zaczęło się już od dawna przystawiałem się do tego ale jakoś się „bałem”:D No i wygląda na to że był to mój wybór zycia:) Ale do rzeczy czy zaobserwowaliście to samo co ja? Znacie podobne przykłady w waszym otoczeniu w mieście na osiedlu??

Członek DUG

Członek DUG
Chyba to już trochę ucichło! zobaczymy jak się zacznie rok akademicki, może znów ponowie zawitają do akademików...

Członek DUG
Ale podobno jak zapukają do ciebie i nie mają nakazu a tylko podejrzenia a ich wpuścisz to obiecali mu nizszy wymiar kary a ten matoł ich wpuscił.

Członek DUG
mp3 - linuks - cryptsetup
brat : windows - EFS
pytki z archiwami True Crypta
jestem spokojny

Członek DUG
My linuxiarze możemy być spokojnie:P A ciekawe czy na komendach mają wszytsko legalne to mnie ciekawi:P

Pijak ;-P

My linuxiarze możemy być spokojnie:P A ciekawe czy na komendach mają wszytsko legalne to mnie ciekawi:P
Nie mają, bo nie muszą :) Ciekawe, podobno we Wrocławiu mają najlepszą w Europie ekipę d/s cyberprzestępstw, Ale najciemniej jest zawsze pod latarnią ;)

Członek DUG
Świete słowa ściigają gości z całej Polski a w bloku somsiadującym z ich komisariatem fabryka przegrywająca płyty wója Billa:P A dlaczego nie muszą:P Jak my musimy to oni nie?

Członek DUG
^--- bo oni moga nas zamknac, a my ich nie ;)

Członek DUG

Ja troche na temat i nie na temat.
Mianowicie mój kolega kupił sbie na allegro przewód do tunera telewizji satelitarnej (coś tam do wgrywania softu by oglądać programy z Canału + itd.) No i czeka na niego. Wkońcu transakcję zawarł ale po 2 dniach wpada do niego do domu policja. I jak się domyślacie przeszukanie domu itd. Sprawdzili kompa (windows legalny) Do tunera telewizji co się okazuje nie ma :) A on dopiero miał zamiar sobie taki tuner kupić i pan władza był nie zadowiolony z rewizji bo nic nie znalazł.
Nic mu nie zrobili wytłumaczył się tym że ten przewód potrzebny jest mu do modemu i że pracuje jako serwisant komputerowy.
Miał chłopak więcej szczęścia jak roumu.
ps. niezłą mamy wolność. Pewnie kilku policjantów czyta ten mój post więc ich serdecznie pozdrawiam. NIech zabiorą za pedofili złodziei a nie oni szukają takich błachostek jak kabla który ktoś kupił na allegro.

Członek DUG
A mojemu kumplowi zamian za "wspułpracę" miał by donosić na wszytskich i wszytko zaproponowali niższą karę. Zaproponowali mu to otwarcie!

Członek DUG

Ojciec Założyciel
He he, wiem na pewno, że kilka - dokładnie trzy osoby na naszym forum przynależą do niebieskich, jedna do BSA. I są aktywni na forum:) Też ich serdecznie pozdrawiam :) A co najciekawsze, maja nawet względne pojęcie o linuxie.

Członek DUG

Członek DUG

He he, wiem na pewno, że kilka - dokładnie trzy osoby na naszym forum przynależą do niebieskich, jedna do BSA. I są aktywni na forum:) Też ich serdecznie pozdrawiam :) A co najciekawsze, maja nawet względne pojęcie o linuxie.
ooo
to teraz zasiałeś ziarno niepewności we mnie
będę się rozglądał podejrzliwie dookoła siebie patrząc krzywo na wszystkich wokół ;)
to może ja, albo ty, albo on ;)
pozdrawiam
miłosz

Bicycle repairman

<joke_mode>
Niedługo ujawnię zapisy z chatrooma, które dowiodą, że istnieje układ.
Pozatym agenci M$ przeniknęli do środowiska deweloperów Debiana.
</joke_mode>

Członek DUG
hehe szpiedzy są w śród nas:P W przypadku tego kolesia proponowali mu tak samo kasę za kablowanie to możliwe??

Członek DUG

elektryk dyżurny

to się chyba nawet jakoś nazywa: 'świadek koronny'
Bodzio, co to jest BSA?
--
EDIT: dobra, już doczytałem. ale jaja :P

Członek DUG
ta :D nakreca serial Odwroceni 2 o nas : Ci ktorzy porzucili windows i odwrocili sie na Linuksa :)
TgR: Stres byl :P ale wole taki stres przez chwile, jak niektorzy maja caly czas :)