Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-07-30 22:20:13

gopher - Użytkownik

gopher
Użytkownik

mam pytanie - czy przez skype mozna prowadzic rozmowy video !? z tego co czytalem nie ;/ ale wolalbym sie upewnic. Jesli nie to czy jest jakis inny program program, przez ktory mozna prowadzic rozmowy video z osoba ktora ma skype ?
pozdrawiam

:)

#2  2007-07-30 22:30:05

TBH - Członek DUG

TBH
Członek DUG
Serwis

Re: skype

w wersji na linuxa, niestety nie

ale gnome meeting mialo cos takiego [;

http://tbhthelolmaker.wordpress.com/kontakt/
<TBH> Gentoo!
<X-dos> cóz, sa ludzie ktorzy nie wiedza co robic ze swoim wolnym czasem :)

#3  2007-07-31 09:07:16

Graffi - Użytkownik

Graffi
Użytkownik
Serwis

przez wengo możesz
działa wyśmienicie :)
(testowałem z kolegmi po sieci 100mb wiec na wolniejszych sieciach musisz sam ocenić jak działa :P )

#4  2007-07-31 10:47:23

ba10 - Członek DUG

ba10
Członek DUG
Serwis

przez wengo możesz
działa wyśmienicie :)
(testowałem z kolegmi po sieci 100mb wiec na wolniejszych sieciach musisz sam ocenić jak działa :P )

Przez wengo chyba raczej nie można prowadzić rozmów video z kimś w sieci skype, tylko w sieci wengo ale moge się mylić.

"Jeżeli chcesz się nauczyć Linuksa, to pierwsze co musisz zrobić to odrzucić wszelkie przyzwyczajenia wyniesione z poprzedniego systemu. Twoja wiedza jest o tyle zgubna, że daje Ci poczucie że coś jednak wiesz — jednak w kontekście Linuksa prawdopodobnie nie wiesz jeszcze nic." Minio
Mój Blog, a później Tańczymy ;)

#5  2007-07-31 10:50:33

Graffi - Użytkownik

Graffi
Użytkownik
Serwis

no nie można..

aaa :P
ja Mu doradziłem ze jak chce z kimś z Linuxa sie widziec to niech przez Wengo gada, ale NIE w sensie
wengo <--> skype
a w sensie
wengo <--> wengo

a tak swoją droga to co??
gnomemeating <--> skype ?? (może nie wiem...)

#6  2007-07-31 11:00:16

ba10 - Członek DUG

ba10
Członek DUG
Serwis

Tak, o to mi chodizło wengo <-->wengo, że mozna prowadzić rozmowy w jednej sieci. Jest jeszcze Ekiga ale klient windowsowy jest w fazie beta i też mozna prowadzić rozmowy video w sieci Ekigi. Tutaj pewnie najlepiej jednak spisze się Wengo . A gnomemeating <--> skype też wątpie, a to z prostego powodu, że protokół, który używa skype jest zamknięty ( jak narazie niechcą się nim dzielić panowie z skypa ), więc wniosek taki, że trzeba zmienić sieć by mieć konferencje video.

"Jeżeli chcesz się nauczyć Linuksa, to pierwsze co musisz zrobić to odrzucić wszelkie przyzwyczajenia wyniesione z poprzedniego systemu. Twoja wiedza jest o tyle zgubna, że daje Ci poczucie że coś jednak wiesz — jednak w kontekście Linuksa prawdopodobnie nie wiesz jeszcze nic." Minio

#7  2007-07-31 14:24:59

TBH - Członek DUG

TBH
Członek DUG
Serwis

specyfikacja protokołu skype jest dostępna w necie,to klient nie jest open source

a z tym gnome meeting to wyskoczylem w celu zamiany skajpa na GM ;]

http://tbhthelolmaker.wordpress.com/kontakt/
<TBH> Gentoo!
<X-dos> cóz, sa ludzie ktorzy nie wiedza co robic ze swoim wolnym czasem :)

#8  2007-08-01 16:58:11

ba10 - Członek DUG

ba10
Członek DUG
Serwis

specyfikacja protokołu skype jest dostępna w necie,to klient nie jest open source

]

Protokół skype nie jest udostępniony przez firme skype tak jak i klient. Ale jakoś ktos coś  do czegos doszedł , a o protokóle o którym mówisz to SIP ewentualnie H.323 i tak sa one udostępnione. A tu ostatnia konferencja panów od skype
No ale mniejsza o większość .....
;)

#9  2007-11-08 09:31:46

ba10 - Członek DUG

ba10
Członek DUG
Serwis

Hmm czyzbyśmy sie wreszcie doczekali video na skype ? ;)
http://www.skype.com/download/skype/linux/beta/
trzeba będzie sprawdzić :)
Edytka
Zdublowałem newsa ........ :(
;)

#10  2007-11-08 19:23:02

korbol - Członek DUG

korbol
Członek DUG

O niech mnie kule biją to jest wideo ale gorsza obsluga niz pod windą :-/

Pozdrawiam

Stopka forum