Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam pytanie - czy przez skype mozna prowadzic rozmowy video !? z tego co czytalem nie ;/ ale wolalbym sie upewnic. Jesli nie to czy jest jakis inny program program, przez ktory mozna prowadzic rozmowy video z osoba ktora ma skype ?
pozdrawiam
w wersji na linuxa, niestety nie
ale gnome meeting mialo cos takiego [;
przez wengo możesz
działa wyśmienicie :)
(testowałem z kolegmi po sieci 100mb wiec na wolniejszych sieciach musisz sam ocenić jak działa :P )
Przez wengo chyba raczej nie można prowadzić rozmów video z kimś w sieci skype, tylko w sieci wengo ale moge się mylić.
no nie można..
aaa :P
ja Mu doradziłem ze jak chce z kimś z Linuxa sie widziec to niech przez Wengo gada, ale NIE w sensie
wengo <--> skype
a w sensie
wengo <--> wengo
a tak swoją droga to co??
gnomemeating <--> skype ?? (może nie wiem...)
Tak, o to mi chodizło wengo <-->wengo, że mozna prowadzić rozmowy w jednej sieci. Jest jeszcze Ekiga ale klient windowsowy jest w fazie beta i też mozna prowadzić rozmowy video w sieci Ekigi. Tutaj pewnie najlepiej jednak spisze się Wengo . A gnomemeating <--> skype też wątpie, a to z prostego powodu, że protokół, który używa skype jest zamknięty ( jak narazie niechcą się nim dzielić panowie z skypa ), więc wniosek taki, że trzeba zmienić sieć by mieć konferencje video.
specyfikacja protokołu skype jest dostępna w necie,to klient nie jest open source
a z tym gnome meeting to wyskoczylem w celu zamiany skajpa na GM ;]
specyfikacja protokołu skype jest dostępna w necie,to klient nie jest open source
]
Protokół skype nie jest udostępniony przez firme skype tak jak i klient. Ale jakoś ktos coś do czegos doszedł , a o protokóle o którym mówisz to SIP ewentualnie H.323 i tak sa one udostępnione. A tu ostatnia konferencja panów od skype
No ale mniejsza o większość .....
;)
Hmm czyzbyśmy sie wreszcie doczekali video na skype ? ;)
http://www.skype.com/download/skype/linux/beta/
trzeba będzie sprawdzić :)
Edytka
Zdublowałem newsa ........ :(
;)
O niech mnie kule biją to jest wideo ale gorsza obsluga niz pod windą :-/