Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

matka przelozona
	Przepraszam w imieniu swoim i bodzia za niedogodnosci z wiazane z dzisejsza awarjom, ale niestety zaczyna nam padac jeden z dyskow w serwerze jutro zostanie zakupiony nowy dysk i mam nadzieje ze w/w sytuacja nie nastapi :]

Ojciec Założyciel
	Nie wiem, czy pamiętacie jak się chwaliłem, że mamy nowy dysk 160 GB. I właśnie ten nowy jest sczytywany przez bios z krzaczkami i wykrzyknikami - widocznie elektronika. Nowy ma być dzisiaj po południu.

Członek DUG

sorki off top pomylka ort

Użytkownik

Ojciec Założyciel
	Witajcie - niektórzy zauważyli ciekawe komunikaty podczas pisania postów.
Niestety pierwsze upały i już mam kłopot - ugotowało nam serwer. W pokoju mam 38oC, więc się maszyna powiesiła. 
Aktualnie walczę z księgową i szefową i klimę do pokoju. Ponadto mam zamiar kupić nową płytę z prockiem na arch 64. Mam nadzieję że będzie to ciut sprawniej pracowało.
Jeśli będą jakieś przestoje to proszę się nie przejmować - ręka jest cały czas na pulsie :)
Będziemy stawiali dwa serwery - jeden na Debianie, drugi na Gentoo. W przypadku awarii jednego, będzie można szybko przepiąć się na drugi serwer.
Teraz co działa:
www, forum, ftp
poczta duga niestety się rozlazła i na razie nie będziemy naprawiać - bardzo przepraszam za kłopot :(
Pocztę postawimy już na nowym serwerku.
Biexi i Bodzio

Użytkownik

wieczny student

a kiedy można się spodziewać działającej poczty??

elektryk dyżurny

jak będą nowe maszyny
też czekam na pocztę duga, bo to moje główne konto mailowe :]

wieczny student

Rychu, tyle to i ja zrozumiałem, że jak będą maszyny. Moje pytanie brzmi: Kiedy to będzie (umiejscowić w czasie a nie w zależnościach)??
a czy wróca staracone tematy i posty? Bo nie wiem czy pisac jeszcze raz temat który mi zniknoł, a dośc ważny był dla mnie.

Ojciec Założyciel
	Pisz jeszcze raz. Baza została przywrócona z daty 05-0702007

Oldtimer

no ale przy tych machinacja pojawilo sie mase ludzi czy to tez blad systemu, bo oczom nie wierze ze bylo ponad 130 ludzi na forum o 4:51
Na Forum jest 122 użytkowników :: 11 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 111 Gości [ Administrator ] [ Moderator ]
Najwięcej użytkowników 134 było obecnych Sob Lip 07, 2007 4:51 am
albo teraz
Na Forum jest 125 użytkowników :: 11 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 114 Gości [ Administrator ] [ Moderator ]
Najwięcej użytkowników 135 było obecnych Sob Lip 07, 2007 6:23 am
pozdr

Admin łajza

Failed sending email :: PHP ::
DEBUG MODE
Line : 234
File : /home/www/debian/forum/includes/emailer.php
błąd przy pisaniu posta

Członek DUG

czy z awarią jest również związane to, że nie otrzymuję powiadomieć mailem o tematach przeze mnie śledzonych? zaznaczam, że na dole strony tematu który teoretycznie śledzę jest link z napisem "przestań śledzić ten temat"...

Admin łajza

mamy dwa posty z grudnia tego roku ;), które z uporem godnym lepszej sprawy nie chcą się zaznaczyć jako przeczytane

matka przelozona

Oldtimer

Na Forum jest 148 użytkowników :: 11 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 137 Gości [ Administrator ] [ Moderator ]
Najwięcej użytkowników 148 było obecnych Sob Lip 07, 2007 11:25 am

Członek DUG

lol a u mnie nie odznaczaja sie dwa przeczytane watki, mimo iz wezme zaznacz wszystko jako przeczytane :/ 
1. Dział sieci :  Co jest nie tak z ARP ? :( by szewczyk
2. dział software: etch + ntfs-3g  by azhag
i po napisaniu posta nastepujaca wiadomosc: 
Failed sending email :: PHP ::
DEBUG MODE
Line : 234
File : /home/www/debian/forum/includes/emailer.php
i 2 razy moj post :/

Ojciec Założyciel
	testujcie, testujcie :)
Na razie wyłączyłem pocztę - ten komunikat już się nie będzie pokazywał, ale też nie będzie powiadomień o śledzeniu.
Wszystko się zrobi po kolei. Najważniejsze że mamy nową super maszynę na serwerku zprockiem 3 GHz i arch 64 bit. System i jajko skompilowane przez Biexi pod tą architekturę.
-----------------edit-----------------
1. Dział sieci : Co jest nie tak z ARP ? :( by szewczyk
2. dział software: etch + ntfs-3g by azhag
te dwa wątki miały datę z grudnia 2007 (jeszcze jej nie było) i dlatego nie chciały się odznaczyć jako przeczytane (po ostatnim poście z każdym z wątków). Usunąłem tylko te posty i jest git

Członek DUG
	Poznikały posty z tego co widze, ostatnie są z 07.07.2007

prawiczek erotoman
	ale jazda wczoraj ktoś posty marze ... tematy całe z konta wepstera a dziś powrót do przeszłości nei wiem co sie dzieje;p ktoś wie ?

Admin łajza

zdaje się, że baza została cofnięta do starej kopii

prawiczek erotoman
	tak czy tak trzeba coś zrobić żeby sie ta sytuacja nie powtarzała żeby byle nudzący sie gówniarz mazał i robił na forum co mu sie podoba może jednak czas przejść na nowszą wersję forum ?

Admin łajza

<marzy>a może PunBB?</marzy>

prawiczek erotoman
	<marzy>a może PunBB?</marzy>
byle by było wygodne przeglądanie nowych postów, pytanei czy góra ma czas sie bawić ze zmianą