Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
szukam już tak kilka godzin i nie za bardzo mi wychodzi. Dlatego zdecydowałem się napisać tutaj. Ale może od początku.
Mam taki mały problem. Mianowicie przy pomocy stacjonarnej nagrywarki zgrałem sobie materiał z kamery na płyty DVD. Teraz chcę sobie te DVD przemajstrować - czyli dodać menu, pociąć na rozdziały i takie tam. Ściągnąłem sobie triala Pinnacle Studio 10.5 i chciałem zaimportować film z DVD. Program zrzucił wszystko do jednego pliku mpg. Sprawdziłem, mplayer normalnie go odtworzył, czyli wsio OK. Ale jak chcę wrzucić tego mpega do osi czasu, żeby zacząć zabawę z montażem, program wywala monit iż nic z tego, format nie obsługiwany.
Dziwne to trochę, ale zastanawiałem się czy nie lepiej tego mpg2 zdekodować mplayerem/mencoderem do mpg1. W tym momencie każdy program powinien to łyknąć... chyba ;)
I tu prośba - może ktoś jest wstanie zapodać tu linijkę z odpowiednim poleceniem?
Szukałeś w dokumentacji mencodera? Powinno wszystko być.
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/pl/mencoder.html