Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-06-12 17:13:30

k4misiek - Green Reaper

k4misiek
Green Reaper

KDE: Automatyczne kopie plików

Podczas edycji plików w kde w danym katalogu pojawia się nowy plik z "~" na końcu. Bardzo mi to przeszkadza, szczególnie kiedy kopiuje całe katalogi na ftp. Wie ktoś jak wyłączyć automatyczne kopie plików w całym systemie ?

You are registered as user #464141 with the Linux Counter

#2  2007-06-12 19:14:07

andreq - Członek DUG

andreq
Członek DUG

Re: KDE: Automatyczne kopie plików

A jakiego edytora używasz, jeśli kate lub kwrite  to wyłącz w konfiguracja --> otwórz/zapisz --> kopia zapasowa przy zapisie odznacz "pliki lokalne"

#3  2007-06-12 22:12:40

k4misiek - Green Reaper

k4misiek
Green Reaper

Dzięki, to mi pomogło. Tyle tych opcji konfiguracyjnych że musiałem nie zauważyć. Jeszcze jedno pytanie mam, wie ktoś jak wyłączyć pokazywanie ukrytych plików w Kate/KWrite/Quanta+ etc ? Tego też nie mogę znaleźć :(

#4  2007-06-17 22:37:36

bercik - Moderator Mamut

bercik
Moderator Mamut
Serwis

Jeszcze jedno pytanie mam, wie ktoś jak wyłączyć pokazywanie ukrytych plików w Kate/KWrite/Quanta+ etc ? Tego też nie mogę znaleźć :(

jezeli chodzi o okno zapisu odczytu pliku to jest tam taka ikonka z kluczem i jak sie ja wezmie i kliknie to jest ta opcja pokazywania ukrytych plikow ...

"Wszyscy wiedzą, że czegoś zrobić nie można. Ale przypadkowo znajduje się jakiś nieuk, który tego nie wie. I on właśnie robi odkrycie." (A.Einstein)

#5  2007-06-20 15:15:41

k4misiek - Green Reaper

k4misiek
Green Reaper

Jeszcze jedno pytanie mam, wie ktoś jak wyłączyć pokazywanie ukrytych plików w Kate/KWrite/Quanta+ etc ? Tego też nie mogę znaleźć :(

jezeli chodzi o okno zapisu odczytu pliku to jest tam taka ikonka z kluczem i jak sie ja wezmie i kliknie to jest ta opcja pokazywania ukrytych plikow ...

Chodziło mi o drzewo katalogów, domyślnie po lewej stronie quanty+ :).

Stopka forum