Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Podczas edycji plików w kde w danym katalogu pojawia się nowy plik z "~" na końcu. Bardzo mi to przeszkadza, szczególnie kiedy kopiuje całe katalogi na ftp. Wie ktoś jak wyłączyć automatyczne kopie plików w całym systemie ?
A jakiego edytora używasz, jeśli kate lub kwrite to wyłącz w konfiguracja --> otwórz/zapisz --> kopia zapasowa przy zapisie odznacz "pliki lokalne"
Dzięki, to mi pomogło. Tyle tych opcji konfiguracyjnych że musiałem nie zauważyć. Jeszcze jedno pytanie mam, wie ktoś jak wyłączyć pokazywanie ukrytych plików w Kate/KWrite/Quanta+ etc ? Tego też nie mogę znaleźć :(
Jeszcze jedno pytanie mam, wie ktoś jak wyłączyć pokazywanie ukrytych plików w Kate/KWrite/Quanta+ etc ? Tego też nie mogę znaleźć :(
jezeli chodzi o okno zapisu odczytu pliku to jest tam taka ikonka z kluczem i jak sie ja wezmie i kliknie to jest ta opcja pokazywania ukrytych plikow ...
Jeszcze jedno pytanie mam, wie ktoś jak wyłączyć pokazywanie ukrytych plików w Kate/KWrite/Quanta+ etc ? Tego też nie mogę znaleźć :(
jezeli chodzi o okno zapisu odczytu pliku to jest tam taka ikonka z kluczem i jak sie ja wezmie i kliknie to jest ta opcja pokazywania ukrytych plikow ...
Chodziło mi o drzewo katalogów, domyślnie po lewej stronie quanty+ :).