Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
czy komuś z Was udało się cokolwiek na tej witrynie otworzyć? filmy z YouTube czy www.tvn24.pl śmigają aż miło a na onecie zero :(
A co tu chcesz odtworzyć? Przecież to chyba program telewizyjny jest nie? Wydaje mi się że nic poza tym. Jak chcesz coś odtworzyć to sprawdzasz o której godzinie i na jakim programie dane coś leci, siadasz przed telewizorem i go włączasz. Tak mi się przynajmniej wydaje
pod shitem działa, przykładowy link:
mms://stream.onet.pl/media.wsx?/info/200706/5dcab96371.wmv
bezpośrednie kliknięcie daje error, jednak wklejenie z palca do vlc powoduje uruchomienie krótkiego filmu. na początku ciemno i głucho, później pojawia się logo tvn24 i koniec... ten film u Ciebie też taki krótki?
owca napisał(-a):
jeśli się otworzy strumień pod totemem to działa.
Hej. Ja używam właśnie Totem na Iceweasel (mozilla-totem pakiet jest) i nie działa.
Ma ktoś może jakiś pomysł, co z tym fantem zrobić?
SOA#512
http://www.dug.net.pl/faq/faq-1-232-Ogladanie_strum … ceweasela.php
I dlaczego Wam nie działa?
Wpierw czas zainstalować odpowiedni soft:
apt-get install mplayer mozilla-mplayer w32codecs
odpalamy FF ( Iceweasel)
wpisujemy w pasek adresu:
about:config
potem gdzieś ppm i dodaj ustawienie typu -> łańcuch (string)
wpisujesz network.protocol-handler.app.mms
a jako wartość:
/usr/bin/mplayer
I u mnie działa. Tylko trza na Onecie kliknąc, że nie żywaśz Windowsa.
Wybaczcie ale nie rozumiem instrukcji. Wpisałem w miejsce adresu about:config pokazała się lista ale potem nie wiem gdzie jest to "gdzieś" na ppm... i od tego miejsca nie wiem jak dalej...
Kliknij prawym myszy w którąś linie i rozwinie Ci się odpowiednie menu.
Myśl!!!
Hmmm, udało mi się to zrobić. wskoczyła potem nowa linijka
Przy status ma użytkownika, typ łańcuch wartość i nazwa jak przykazane.
Tyle, że nie działa... Nigdzie w Onecie nie widzę funkcji zaznaczającej że nie mam Windowsa, jak jest w instrukcji, może to to?
Wyświatla się co prawda hasło: "Aby poprawnie wyświetlić obraz w systemach innych niż Microsoft Windows, wymagana jest instalacja odpowiedniego oprogramowania, na przykład "Xine". »" ale bez linku, czy niczego innego.